Bekijk alle History Month masterclasses

Historicus Bart Gielen nam je de hele maand november mee in de oude geschiedenis. Van het Romeinse Rijk tot het Griekse symposium: welke masterclass wil jij nog een keer zien?

Friday, November 29, 2019,
Door Redactie
De Romeinen in Nederland en België
De Romeinen in Nederland en België
In het kader van History Month schotelt historicus Bart Gielen je verschillende geschiedenislessen voor. Dit keer: de Romeinen.
Cortés ontmoet de Azteken
In het kader van History Month schotelt historicus Bart Gielen je verschillende geschiedenislessen voor. Dit keer: het verhaal van Cortés en de Azteken.
Het Griekse symposium
In het kader van History Month schotelt historicus Bart Gielen je verschillende geschiedenislessen voor. Dit keer: het Griekse symposium.
Powervrouwen door de jaren heen
Historicus Bart Gielen neemt je mee in de geschiedenis en bespreekt powervrouwen door de jaren heen. Zelfs bij de vikingen was de rol van de vrouw een verrassende.
De ontdekking van het graf van Toetanchamon
In het kader van History Month schotelt historicus Bart Gielen je verschillende geschiedenislessen voor. Dit keer: Carter en zijn zoektocht naar Toetanchamon.
Een dagje uit bij de Romeinen: het Colosseum
In het kader van History Month schotelt historicus Bart Gielen je verschillende geschiedenislessen voor. Dit keer: een dagje uit bij de Romeinen.

Geen genoeg van History Month? Kijk elke maandag naar National Geographic!

Ontdek verder

History

History month

Duik in oktober de geschiedenis in met History Month.

Springlevende geschiedenis: 5x raadsels die we nog gaan oplossen

Over de oude geschiedenis valt nog zoveel te ontdekken. National Geographic ging in gesprek met historicus Bart Gielen. “Het houdt gewoon nooit op!”

Ga in november mee op reis door de geschiedenis

Van het oude Egypte tot het Romeinse rijk, op alle kanalen neemt National Geographic je deze maand mee in de geschiedenis van de mensheid.
Lees meer