Gordon Ramsay: Uncharted 2

Door Redactie
Gepubliceerd 19 aug. 2020 13:45 CEST
Louisiana's Bayou Cuisine

Louisiana's Bayou Cuisine

Foto door National Geographic

Gordon Ramsay duikt, vist en springt uit helikopters op een nieuw avontuur vol actie op zoek naar voedsel.

Van het door grote wild gevulde Zuid-Afrika; en door kaaimannen geteisterde oerwouden van Guyana, naar het ongerepte Tasmanië, zijn culinaire reis voert langs de Cajun-moerassen van Louisiana, de ijzige fjorden van Noorwegen, de met kruiden volgepakte bergen van Zuid-India en het epische Indonesische eiland Sumatra.

Aflevering 1: The Wilds of South Africa

Chef Ramsay maakt kennis met neushoorns, giraffen, zebra's en nijlpaarden in de wildernis van KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika, terwijl hij de geheimen van de traditionele keuken van Zoeloe-krijgers en -meesters leert kennen met behulp van een lokale "braai".

Hij springt uit een helikopter in de woeste Indische Oceaan, oogst mosselen op verraderlijke rotsen en dompelt zich onder in de lokale stadscultuur, voordat hij kookt met de geliefde lokale chef-kok Zola Nene voor een gerespecteerd Zoeloe-chef.

31 augustus om 20:00 op National Geographic.

The Wilds of South Africa

Foto door National Geographic

Aflevering 2: Norway's Viking Country

Chef-kok Ramsay kanaliseert zijn innerlijke Viking om de vriestemperaturen van Noorwegen in december te omarmen en om de ongrijpbare smaken van deze keuken te ontgrendelen.

Hij duikt naar schaaldieren in de ijskoude wateren van de fjorden, worstelt met een stampende kudde rendieren met de Sami, fermenteert vis en eet schaapskoppen. Daarna stelt hij zijn nieuwe vaardigheden op de proef om een kerstfeest voor te bereiden met de plaatselijke chef-kok Christopher Haatuft.

1 september om 20:00 op National Geographic.

Norway's Viking Country

Foto door National Geographic

Aflevering 3: Untamed Tasmania

Chef-kok Ramsay verkent het geïsoleerde Tasmanië voor de kust van Zuid-Australië. Gordon ontdekt de puurheid van het eiland, gaat in door haaien geteisterde wateren op zoek naar zoutwaterkreeften, vermijd giftige slangen in de bush die op zoek zijn naar lokale kruiden, en vliegt in een watervliegtuig naar het ruige binnenland om op forel te vliegen.

Uiteindelijk neemt hij het op tegen culinaire nomade Analiese Gregory om een episch feest voor te bereiden.

2 september om 20:00 op National Geographic.

Untamed Tasmania

Foto door National Geographic

Aflevering 4: Sumatra's Stunning Highlands

Chef Gordon Ramsay's zoektocht om de meest fascinerende keukens ter wereld onder de knie te krijgen, brengt hem naar het Indonesische eiland Sumatra, waar hij zijn veiligheid en trots op het spel zet om de ingrediënten te bemachtigen die hij nodig heeft.

Of je nu als matroos in de open oceaan werkt, een ontmoedigend grottenstelsel verkent, buffels melkt of achter hen aan wordt gesleept, Gordons toewijding aan koken van wereldklasse wordt op de proef gesteld. Met de Indonesische topchef William Wongso die over zijn schouder meekijkt, is de druk hoog.

3 september om 20:00 op National Geographic.

Sumatra's Stunning Highlands

Foto door National Geographic

Aflevering 5: India's Spice Capital

Chef Ramsay begint aan een wilde reis door Zuid-India in een poging om de complexe smaken van de specerijenhandelhoofdstad van de wereld te ontdekken. Dit keer vecht Gordon tegen oceaangolven met een gigantisch visnet, vecht hij tegen de brandende steek van vuurmieren, racet hij over heuvelachtige zandwegen in een kleine rallyauto en laat hij zijn mond in brand steken met de extreem pittige lokale gerechten.

Om zijn avontuur te beëindigen, staat hij voor zijn grootste uitdaging tot nu toe wanneer hij probeert indruk te maken op ambachtelijke vrouwelijke koks met hun kijk op de lokale keuken.

7 september om 20:00 op National Geographic.

India's Spice Capital

Foto door National Geographic

Aflevering 6: Guyana's Wild Jungles

Chef Ramsay trekt diep het Zuid-Amerikaanse regenwoud in om de culinaire wortels van Guyana te ontdekken. Na abseilen vanuit een helikopter de jungle in, jaagt hij met zijn blote handen op toothy kaaimannen, vist naar piranha met een bamboestengel en maakt zijn eigen pijl om vissen te vangen voor Arowana.

Met zijn pas ontdekte overvloed aan jungle-proviand neemt hij het op tegen de lokale, opkomende culinaire ster Delvin Adams om een feestmaaltijd te koken voor de plaatselijke Amerindische stam.

8 september om 20:00 op National Geographic.

Guyana's Wild Jungles

Foto door National Geographic

Aflevering 7: Louisiana's Bayou Cuisine

Chef-kok Ramsay reist naar Louisiana om de geheimen van het Cajun-koken te leren kennen. Hij ontmoet Eric Cook - een ex-marinier die een gevierd chef-kok is geworden - die hem eropuit stuurt om in het moeras te verdwalen en te zien waarmee hij terugkomt.

In zijn zoektocht neemt Ramsay het op tegen gevaarlijke en heerlijke wezens van diep in de moerassen tot het midden van de Golf van Mexico. Gaat hij de uitdaging aan of eindigen zijn vaardigheden bij "End of the World?"

9 september om 20:00 op National Geographic.

Louisiana's Bayou Cuisine

Foto door National Geographic

Wil jij thuis ook van de sfeer proeven? Download het e-book met recepten en geef je volgende "braai", curry of rijstpap een heerlijk exotisch tintje.

Lees verder

Hoe kook je een piranha? Dit leerde Gordon Ramsay tijdens de opnames van Uncharted

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Televisie En Video
The Incredible Dr. Pol 11
Televisie En Video
Planet Possible | #ShareYourSpot
Televisie En Video
National Geographic shows om te streamen op Disney+, ook in België vanaf 15 september.
Televisie En Video
Kijk in mei deze National Geographic documentaires op Disney+
Televisie En Video
Jalapa, Guatemala

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.