Halloween

2:10

Deze insecten lijken op aliens!

De bidsprinkhanen lokken hun prooi snel in een hinderlaag.

De Dag van de Doden

De oerwouden van Indonesië zijn een wereld van schoonheid en mysterie. Als de nacht nadert, duiken vreemde wezens op aan de duistere hemel.

griezel mee

1:48

Bizarre aanval met slijmkanonnen

Een fluweelworm is dan misschien bijna blind, maar hij heeft een wapen: hij kan zijn prooi van bijna dertig centimeter afstand overvallen met slijm en verlammen. De worm kan twee kleverige ‘touwtjes’ afschieten om onoplettende kleine beesten uit te schakelen. Zo worden ze een makkelijke prooi.
3:50

Zombie-parasiet neemt brein van insect over

Diep in de jungle van de Amazone infecteert een parasitaire schimmel genaamd cordyceps mieren en andere insecten om zich voort te planten.
2:34

Zombieslakken

Ze bewegen niet... en ze zijn ook niet echt dood; deze slakken zijn zombies! Ze zijn ‘gekaapt’ door een parasiet die hun hersenen en bewegingen controleert. Het is een slimme truc van de parasiet om zijn nakomelingen te kunnen verspreiden.
2:53

Griezelige hoektanden

Op de afgelegen Rewa-rivier in Guyana vangt Zeb zijn eerste payara, een van de meest bizarre en woest uitziende vissen ter wereld.

HALLOWEEN

24 Foto's

24x de griezeligste bestemmingen ter wereld

Verken deze spookachtige plekken. Op eigen risico…

De 10 beste spooksteden ter wereld zullen je verrassen

De uitgestorven straten en vervallen gebouwen van spooksteden bieden een luguber inkijkje in gemeenschappen die ooit floreerden.
10 Foto's

Bekijk de 10 beste spooksteden ter wereld

De uitgestorven straten en vervallen gebouwen van spooksteden bieden een luguber én verrassend inkijkje in gemeenschappen die ooit floreerden.
7 Foto's

Fotogalerij: enge beesten

Om alvast in de stemming te komen voor Halloween: 7 dieren waar je zeker van moet griezelen.

GRIEZELEN

8 Foto's

Hoe deze dieren Halloween-iconen werden

Deze dieren worden al eeuwenlang in verband gebracht met hekserij, duisternis en onheil.
6 Foto's

6x vervloekte plekken op aarde

Bij het woord ‘vervloekt’ denken we meestal aan mystieke en paranormale zaken. Wat zorgt ervoor dat een plek je de rillingen over de rug geeft?

Breng een bezoek aan het kasteel van Frankenstein

In dit beroemde griezelverhaal lopen mythe en werkelijkheid door elkaar heen.

Dit slot staat bekend als het kasteel van Dracula

Bram Stoker zette nooit een voet in Transsylvanië, laat staan in Kasteel Bran.

SIDDEREN

9x de spannendste scheepswrakken om te verkennen

Voor duikers die durven: negen onmisbare bestemmingen op de bodem van de zee waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.
2:19

Ontdek een spookstad in het Zuiden van Italië

9 mei 2018 - Het verlaten heuveldorpje Roghudi Vecchio in de bergen van het Italiaanse nationale park Aspromonte werd in de elfde eeuw gesticht. De wortels van zijn voormalige inwoners strekken zich misschien zelfs wel uit tot de oudheid. De regio Calabrië vormt de teen van de laars van Italië. Toen de Grieken het gebied in de achtste eeuw v. Chr. koloniseerden, vormde Calabrië hun toegangspoort. Door de eeuwen heen kwamen er meer Griekse migranten heen, die uit oostelijke deel van het Middellandse Zeegebied waren verdreven. De nieuwkomers zorgden voor een opleving van de afnemende Griekstalige minderheid of ze herintroduceerden een taal die lokaal was uitgestorven. Zelfs nu nog spreken een paar duizend inwoners van Calabrië Grieks. Een dorp waar je het lokale dialect Greko, oftewel Italiaans-Grieks, nog kan horen is Roghudi Nuovo (Nieuw-Roghudi), dat deel uitmaakt van een cluster van Ionische kustplaatsen aan de rand van de stad Reggio. Het huidige Roghudi is gesticht door de inwoners van Roghudi Vecchio (Oud-Roghudi), toen vrijwel iedereen de het dorp verliet als gevolg van een overstroming. LEES OOK: Een verlaten plaats in de heuvels van Zuid-Italië

HUIVEREN

Hashima: Japans spookeiland

Japan kent honderden onbewoonde eilanden, maar geen daarvan heeft een verhaal zo uniek als dat van Hashima: in de jaren ’70 nog de dichtstbevolkte plek op aarde, tegenwoordig bekend als spookeiland met een duister verleden.

5 zombieparasieten die hun slachtoffers hersenspoelen

Nee, het is geen Halloween-film - sommige parasieten nemen de hersenen van hun gastheren over om ze tot bizar gedrag aan te zetten.

Het gekrijs van deze dieren geeft je rillingen over je rug

De engste geluiden met Halloween worden gemaakt door nachtdieren.

Tsjechië: de kerk uit je nachtmerries

In het Tsjechische dorpje Luková, 50 kilometer ten noorden van Pilsen, is een 14de eeuwse kerk ingericht als het toneel van een horrorfilm. Spookachtige beelden sieren de banken en het gangpad. Ze zijn zo levensecht dat je haren ervan overeind gaan staan.

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.