The Hot Zone

The Hot Zone: bekijk de exclusieve preview

Kijk vanaf 12 september iedere donderdagavond om 21:00 naar de spannende thrillerserie The Hot Zone. 

Waarom ’s werelds tweede grote ebola-epidemie maar niet stopt

Ondanks een gecoördineerde respons en een nieuw vaccin lijkt de Democratische Republiek Congo de dodelijke epidemie voorlopig niet onder controle te krijgen.

Ebola

Het leven tijdens een ebola-uitbraak: strijden tegen wantrouwen en levens redden

Met behulp van nieuwe technologieën, behandelingen en voorlichting wordt de uitbraak van de dodelijke ziekte in de Democratische Republiek Congo bestreden.

Wat is het ebolavirus – en is er een remedie?

Het ebolavirus veroorzaakt een ziekte waaraan negentig procent van de patiënten overlijdt, maar een veelbelovend vaccin kan bescherming bieden.

Standbeeld voor ebola: inzichten van een virusjager

Guido van der Groen, oud-hoofd microbiologie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG), is een van de ontdekkers van het ebolavirus. In het boek ‘In het spoor van ebola’ beschrijft hij zijn leven als virusjager.

Waarom lukt het wetenschappers niet om ebola uit te bannen?

Alle geneesmiddelen, behandelplannen en inspanningen van deskundigen om het mysterie te ontrafelen ten spijt, is het ebolavirus ruim veertig jaar na de ontdekking nog steeds niet bestreden.

Ebola

Video
2:46

Ebola 101

Ebola is een zeldzame, maar extreem gevaarlijke ziekte. Ontdek hoeveel stammen er van het ebolavirus zijn, hoe het ebolavirus zijn gastheer aanvalt en welke symptomen de ziekte veroorzaakt.