1. Het is de vriendelijkste stad van Europa

Gezelligheid in Dublin is nooit ver te zoeken, de inwoners zijn gastvrij en hebben een aanstekelijk gevoel voor humor. TripAdvisor heeft de stad dan ook al drie keer uitgeroepen tot de vriendelijkste stad van Europa. Misschien wel mede dankzij het City of a Thousand Welcomes-initiatief: een project waarbij je als toerist gezellig een biertje of kop thee kan drinken met een plaatselijke bewoner terwijl deze je alle geheimen van de stad verklapt.

2. De populaire muziekscène en het Ierse publeven

De muziekscène in Dublin is razend populair, de stad heeft dan ook een reputatie hoog te houden. Veel internationale artiesten zoals U2 en The Script hebben hun wortels in de Ierse stad liggen, maar de typische klanken van de Ierse volksmuziek is wat elke pub zo sfeervol maakt. Het gebied rondom de straat Temple Bar is gevuld met gezellige pubs waar je elke avond geniet van livemuziek terwijl je lekker eet. Wip binnen in de oudste pub The Brazen Head voor een traditionele ambiance of bezoek Buskers Bar voor een modernere avond gevuld met cocktails in plaats van Guinness.

This is an image
Ierland Toerisme

3. Histosiche bezienswaardigheden en de Guinnessbrouwerij

Er is natuurlijk nog veel meer te ontdekken in Dublin naast het Ierse publeven. Bezoek het Nationaal Museum van Ierland, de historische Saint Patrick’s Cathedral en het middeleeuwse kasteel Malahide. Of ontdek hoe de Ieren hun whisky maken in het Ierse whiskymuseum. Maak een tour door de bekende Guinnessbrouwerij waar je de perfecte pint leert tappen en geniet van het 360 graden uitzicht over Dublin vanaf de bovenste verdieping.

4. Het indrukwekkende landschap recht om de hoek

Heb je even genoeg van de stad dan ben je binnen 30 minuten in de prachtige natuur. De regionale trein brengt je naar de kust of de bergen vanwaar je uitkijkt over de stad. In de buitenwijk Howth zijn vier wandelroutes die je langs de kliffen aan de kust leiden, langs rood-roze heideplanten afgewisseld met contrasterende gele planten, en over de roodgekleurde rots Red Rock.

This is an image
Ierland Toerisme

5. Om te griezelen tijdens Halloween

Van 28 tot 31 oktober staat Dublin in het teken van Halloween. Eind oktober komt de donkere kant van de stad tot leven: al eeuwenlang vieren de Ieren de griezelige feestdag. Huiver dag en nacht van de tallozen spookactiviteiten zoals optochten, freakshows, griezelige ondergrondse muziek en horrorfilms tijdens het vierdaagse Bram Stoker Festival. Onder meer de film Dracula, gebaseerd op het boek van Bram Stoker, wordt op het grote doek gepresenteerd.

Meer over Dublin? Lees ook: ‘Dublin: Liefde op het tweede gezicht