Wetenschap

Verhaal van 'hobbitmens' krijgt nieuwe wending door duizenden rattenbotten

De overvloedige overblijfselen van knaagdieren werpen een nieuw licht op het lot van de kleine Floresmens op het Indonesische eiland Flores.

Eerste wilde Sumatraanse neushoorn gevangen in poging om soort te redden

Natuurbeschermers zijn maanden bezig geweest om de ernstig bedreigde neushoorn te vangen, zodat ze naar een fokcentrum kon worden gebracht.
Stop met plastic

Dode potvis aangespoeld met zes kilo plastic in maag

Het dier had plastic zakken, flessen, slippers en 115 bekertjes opgeslokt.

Het schimmige leven van vlindervangers in Indonesië

Een schimmig netwerk van vangers en handelaren bedreigt deze betoverend mooie vlinders.

De mooiste zomertrips voor 2018

Of je nu op zoek bent naar avontuur op de steppen of een hangmat naast de zee – hier volgen de mooiste bestemmingen voor deze zomer.
Indonesië

Op zoek naar de laatste wilde tijgers op Sumatra

Expedities voor toeristen in de jungle van Sumatra moeten bijdragen aan het behoud van de laatste wilde Sumatraanse tijgers. Reisjournalist Veerle Witte doet verslag.

Zeilen bij Indonesië

De Britse natuurvorser Alfred Russel Wallace baseerde zijn evolutietheorie, die hij onafhankelijk van Charles Darwin ontwikkelde, deels op zijn bevindingen tijdens een expeditie in Indonesië.
Indonesië

Reizen naar Indonesië: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Indonesië op een rij.
Indonesië

Batik: Symbool van de Indonesische identiteit

Batik-patronen zie je terug in kleding en wandkleden, maar zelfs in kussenslopen en iPad-covers. En 2 oktober is Nationale Batikdag.