Indonesië geeft toeristen kledingadvies

Indonesië is de toeristen in weinig verhullende outfits zat. De overheid heeft lokale autoriteiten op de toeristische Duizendeilanden daarom gevraagd om strenger toe te zien op het kleedgedrag van reizigers.

Door Marianne Wilschut
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:57 CET
Foto door Tangtang, Flickr

De Duizendeilanden zijn een groep van 110 Indonesische eilanden in de Javazee. De eilanden zijn een geliefde bestemming voor snorkelaars. Het hoofd van het Agentschap van Toerisme en Cultuur Irfal Guci constateert dat steeds meer toeristen het eilandenrijk bezoeken en dat kan voor de lokale bevolking weleens confronterend zijn. Guci: “Daarom willen wij reizigers erop wijzen om zich uit respect voor de lokale bewoners en onze cultuur op passende wijze te gedragen, ook in kleding.”

Het bureau gaat informatie verspreiden aan toeristen om hen te adviseren over ‘juiste’ outfits tijdens hun verblijf in Indonesië. Die kledingadviezen gelden vooral voor reizigers die zich ophouden tussen de bevolking of buiten de toeristische centra. “Voor het strand gelden deze kledingvoorschriften niet”, zegt Guci.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Indonesië
5x De mooiste hotels van Indonesië
Indonesië
Yoga kun je leren
Indonesië
Batik: Symbool van de Indonesische identiteit
Indonesië
Reizen naar Indonesië: 5 praktische vragen
Indonesië
De magie van Bali

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.