Indonesië geeft toeristen kledingadvies

Indonesië is de toeristen in weinig verhullende outfits zat. De overheid heeft lokale autoriteiten op de toeristische Duizendeilanden daarom gevraagd om strenger toe te zien op het kleedgedrag van reizigers.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:57 CET
Foto van Tangtang/Flickr

De Duizendeilanden zijn een groep van 110 Indonesische eilanden in de Javazee. De eilanden zijn een geliefde bestemming voor snorkelaars. Het hoofd van het Agentschap van Toerisme en Cultuur Irfal Guci constateert dat steeds meer toeristen het eilandenrijk bezoeken en dat kan voor de lokale bevolking weleens confronterend zijn. Guci: “Daarom willen wij reizigers erop wijzen om zich uit respect voor de lokale bewoners en onze cultuur op passende wijze te gedragen, ook in kleding.”

Het bureau gaat informatie verspreiden aan toeristen om hen te adviseren over ‘juiste’ outfits tijdens hun verblijf in Indonesië. Die kledingadviezen gelden vooral voor reizigers die zich ophouden tussen de bevolking of buiten de toeristische centra. “Voor het strand gelden deze kledingvoorschriften niet”, zegt Guci.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.