Indonesië

Indonesië geeft toeristen kledingadvies

Indonesië is de toeristen in weinig verhullende outfits zat. De overheid heeft lokale autoriteiten op de toeristische Duizendeilanden daarom gevraagd om strenger toe te zien op het kleedgedrag van reizigers. donderdag, 9 november 2017

Door Marianne Wilschut

De Duizendeilanden zijn een groep van 110 Indonesische eilanden in de Javazee. De eilanden zijn een geliefde bestemming voor snorkelaars. Het hoofd van het Agentschap van Toerisme en Cultuur Irfal Guci constateert dat steeds meer toeristen het eilandenrijk bezoeken en dat kan voor de lokale bevolking weleens confronterend zijn. Guci: “Daarom willen wij reizigers erop wijzen om zich uit respect voor de lokale bewoners en onze cultuur op passende wijze te gedragen, ook in kleding.”

Het bureau gaat informatie verspreiden aan toeristen om hen te adviseren over ‘juiste’ outfits tijdens hun verblijf in Indonesië. Die kledingadviezen gelden vooral voor reizigers die zich ophouden tussen de bevolking of buiten de toeristische centra. “Voor het strand gelden deze kledingvoorschriften niet”, zegt Guci.

Lees meer