500 euro boete voor rolkoffer in Venetië

Volgend jaar met je trolley naar Venetië? Denk daar nog maar even over na. De lokale bevolking is het lawaai van toeristen met rolkoffertjes helemaal zat.

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:00 CET
Foto door

Al jarenlang vecht Venetië om de historische binnenstad te beschermen tegen het rijzende water, maar de Italiaanse stad kent nog een vijand: trolleykoffers. Italiaanse media melden dat er een verbod zal komen op rolkoffers in de kanalenstad. Voor vakantiegangers klinkt het misschien als een slechte grap, maar wie het verbod niet serieus neemt kan dit duur komen te staan. De boete kan oplopen tot 500 euro.

De Venetiaanse bevolking klaagt al jaren over het rumoerige geluid dat de wieltjes maken over de stenen bestrating van de stad. Voor hen zal de nieuwe regel, die ingaat vanaf mei 2015, dus als muziek in de oren klinken. De 22 miljoen bezoekers die jaarlijks de Italiaanse havenstad bezoeken, zullen daarentegen minder blij zijn met het nieuws.

Boete omzeilen?

Er zijn nog wel enkele manieren om mét rolkoffer, maar zónder boete op vakantie te gaan. Een voor de hand liggende mogelijkheid is om de koffer gewoon op te tillen. Ten tweede is de regel enkel van toepassing op plastic of harde rubberen wieltjes. Met lucht gevulde wieltjes, die beduidend minder lawaaiig zijn, zijn nog steeds welkom. 

Of de regel volgend jaar daadwerkelijk van kracht gaat, valt nog te bezien. Als het geklaag van toeristen luider wordt dan het gerol van de koffertjes, zou het kunnen dat de stad een andere oplossing voor het probleem moet zoeken. 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Italië
Bezoek dit stervende Italiaanse stadje nu het nog kan
Italië
Italiaans berggehucht wordt luxe eco-village
Italië
Het geheim van Umbrië
Italië
3x Lekkerste pastagerechten in Rome
Italië
Wijn en gastronomie in Zuid-Tirol

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.