Langs de populaire pelgrimsroute Camino di San Tommaso, tussen de beroemde wijngaarden van de regio Abruzzo, staat sinds kort een – nu al – legendarische wijnfontein. Hij staat in het dorpje Caldari di Ortona en biedt vermoeide pelgrims de kans even uit te blazen voor een welverdiende slok van het rode goedje. Wat deze fontein zo legendarisch maakt is dat er non-stop gratis wijn uit vloeit, wat hem uniek maakt in Italië.

This is an image
Dora Sarchese Vini, Facebook

Het concept is niet nieuw: ook langs de pelgrimsroute Camino di Santiago staat een wijnfontein, die deel is van een klooster in Irache en waaruit op bepaalde uren wijn vloeit. Ook door de fontein van Marino stroomt een keer per jaar, tijdens het druivenfestival, witte wijn. Een keer kwam de wijn per ongeluk uit de kranen van inwoners in plaats van uit de fontein, dat technische foutje werd toen onthaald als een wonder.

This is an image
Dora Sarchese Vini, Facebook

Dit nieuwe, 24-uurs wonder werd in het leven geroepen door een samenwerking tussen de organisatie achter de pelgrimsroute en de omliggende wijngaarden. Ze laten op hun Facebookpagina weten dat hij niet enkel bedoeld is voor pelgrims: iedereen is welkom, behalve dronkaards en herrieschoppers. Dus waar wacht je nog op?

Wijnliefhebber? Lees ook: ‘Wijnpretpark opent in Bordeaux’.