Italië

Italië: Romantisch dineren in de rotsen

Restaurants vestigen zich tegenwoordig op de bijzonderste plekken: van de Eiffeltoren tot in een boomhut, je kunt het zo gek niet verzinnen. Toch wist dit Italiaanse restaurant ons te verbazen: in de rotsen met uitzicht op de Adriatische Zee. donderdag, 9 november 2017

Door Sabine de Witte

Gelegen in het middeleeuwse Polignano A Mare, vlak bij Puglia, ligt Ristorante Grotta Palazzese: een restaurant gebouwd in een rotspartij van ruim 250 jaar oud. The Summer Cave, zoals het ook wel genoemd wordt, serveert van mei tot oktober Italiaanse gastronomie pur sang. Nou kunnen de Italianen het qua eten al niet snel fout doen, in deze setting lijkt dat helemaal onmogelijk. De perfecte plek om tijdens een romantisch weekendje of zwoele vakantie je geliefde te verrassen met een onvergetelijke avond. Als je hier geen indruk mee maakt?!

Lees meer