Kan beauty groen worden?

Een transformatieve reis naar een duurzamere toekomst

Naarmate de wereld op zoek is naar meer milieuvriendelijke manieren van leven, zijn veel mensen zich steeds meer bewust van de impact die hun persoonlijke verzorgingsroutines op de planeet kunnen hebben. De gemiddelde Amerikaanse vrouw gebruikt 12 schoonheidsproducten per dag; de gemiddelde man gebruikt er zes. Van de ingrediënten tot het product tot de verpakking, vragen mensen zich af, kan beauty groen worden?

Gaan beauty en waterbewust samen?

VIDEO

Kunnen beautyingrediënten waterbewuster worden?

Natuurbeschermingsfotograaf en National Geographic Explorer Jenny Adler verkent de complexe relatie tussen water en schoonheid.

ARTIKEL

Vijf manieren om water te besparen in je beautyroutine

Nu de zoetwatervoorraad in de wereld steeds meer onder druk komt te staan, moeten we ons allemaal afvragen: “Hoe kunnen we water beparen in onze beautyroutine?”

Kan verpakking groen worden?

VIDEO

Kan de verpakking van mijn beautyproducten groener?

Overdadig verpakkingsmateriaal kan problemen voor de planeet veroorzaken: Maritieme bioloog en National Geographic Explorer Imogen Napper legt uit hoe het milieuvriendelijker kan worden gemaakt.

ARTIKEL

Vijf manieren waarop beautyproducten groener kunnen worden

Kunnen de beautyproducten die we dagelijks gebruiken duurzamere verpakkingen gebruiken? Als we out-of-the-box beginnen te denken, kunnen ze dat.

KUNNEN BRONNEN VAN SCHOONHEIDSPRODUCTEN GROENER WORDEN?

video

Kunnen bronnen van schoonheidsproducten groener worden?

Fotojournalist en National Geographic Explorer Yagazie Emezi legt uit hoe bedrijven zich moeten inzetten om producten te kopen op een manier die zowel voor het milieu als voor mensen gunstig is.

ARTIKEL

Vijf manieren waarop merken duurzamer kunnen inkopen

Merken hebben de verantwoordelijkheid om een aantal van de sociale en milieu-uitdagingen in de wereld te helpen oplossen, door hun toeleveringsketens te onderzoeken om ervoor te zorgen dat ze zo duurzaam mogelijk zijn.

KUNNEN SCHOONHEIDSPRODUCTEN EEN GROENERE LEVENSCYCLUS HEBBEN? 

VIDEO

Kunnen schoonheidsproducten een groenere levenscyclus hebben? 

National Geographic Explorer Lillygol Sedaghat onderzoekt hoe en waarom we schoonheidsproducten duurzamer moeten maken in elke fase van hun zesdelige levenscyclus. 

ARTIKEL

Meer dan recycling: de zes fasen van de levenscyclus van een product

Wat zijn de punten van de levenscyclus van schoonheidsproducten voor en na recycling, en wat kunnen merken doen om elk punt duurzamer te maken voor onze planeet?  

GREEN BEAUTY INITIATIEF VAN GARNIER

Sinds juli 2020 is Garnier begonnen aan een transformatieve reis naar groene beauty om de impact op het milieu te verminderen. Het Green Beauty-initiatief van Garnier is een complete end-to-end benadering van duurzaamheid. Het doel is om elk stadium van de waardeketen van Garnier te transformeren op gebieden als plastic en verpakking, product en formule, fabrieken en fabricage en solidaire bevoorrading. Daarnaast zijn alle producten van Garnier door Cruelty Free International onder het Leaping Bunny Programma wereldwijd officieel goedgekeurd.

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.