Alles over het gloednieuwe seizoen van Kustwacht Caribisch Gebied

In 2022 kwam de gloednieuwe productie 'Kustwacht Caribisch Nederland' voor het eerst op National Geographic Channel.

Foto door National Geographic
Door National Geographic
Gepubliceerd 6 jan. 2023 14:04 CET

Op de eilanden Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten volgt National Geographic in 'Kustwacht Caribisch Gebied', een vast team van betrokken professionals die de kijkers meenemen in de meest indrukwekkende en spannende situaties op en rondom het maritiem gebied. De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) en de Nederlandse Koninklijke Marine nemen ons mee in hun dagelijkse werkzaamheden. Er zijn dit seizoen bekende, maar ook nieuwe gezichten binnen de teams die in elke missie het uiterste van zichzelf vergen en dag en nacht klaar staan. De teams verleggen daarbij continu hun eigen en elkaars grenzen. Kustwacht Caribisch Gebied deelt hun persoonlijke verhalen en laat zien hoe cruciaal en risicovol hun werkzaamheden zijn om de veiligheid van dit gebied te kunnen waarborgen.

In acht afleveringen volgen de kijkers de missies van de Caribische Kustwacht (KWCARIB) op de wateren rond Aruba, Curaçao, Bonaire en Sint Maarten. Dagelijks krijgen zij te maken met gevaarlijke en soms ook schrijnende situaties; drugssmokkel op het water, mensenhandel en noodgevallen op land en op zee. Het team van de Caribische Kustwacht staat altijd klaar en voert de meest indrukwekkende operaties uit, van het redden van toeristen in nood tot het opvangen van ongedocumenteerde immigranten. Met behulp van onder andere metalsharks, patrouilleboten en helikopters staan de betrokken professionals garant voor de veiligheid in de Caribische zee. 

Dit seizoen is naast de geografische uitbreiding ook de cast uitgebreid. We zien diverse bekende gezichten terug uit Kustwacht Caribisch Nederland, maar maken daarnaast kennis met de ongekend competente teams uit Aruba en Sint Maarten. Door het gebruik van extra go pro camera's op elk mogelijke locatie en bodycams op het team, zorgt National Geographic dat er geen enkele missie wordt gemist, waardoor er in het nieuwe seizoen nog meer acties op beeld zijn vastgelegd. Hierdoor krijgen we een volledige en unieke kijk achter de schermen van de teams die ervoor zorgen dat het Caribisch Gebied bij het grote publiek toch vooral bekend staat als exotische vakantiebestemming.

Vanaf 12 februari, elke zondag om 21:00 te zien op National Geographic.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Deze familie woont in een zelfgemaakte dome binnen de noordpoolcirkel
Reizen
Buiten het kader: aflevering 1
Televisie En Video
National Geographic was getuige van spannende reddingsmissie van Kustwacht Caribisch Nederland
Televisie En Video
Interview: Duikers van de uitzonderlijke reddingsmissie uit 'The Rescue' aan het woord
Televisie En Video
Interview met de Kustwacht Caribisch Nederland: Ax Verheij

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.