"Naar Mars gaan is de logische volgende stap"

In het kader van seizoen 2 van de serie Mars deelt Anna Gimbrere haar mening over de kolonisatie van Mars.

Wednesday, December 5, 2018,
Door Redactie

In het kader van het tweede seizoen van de serie Mars interviewen we een aantal experts over hun mening rondom Mars. Moeten we naar Mars? Zou het reizen naar Mars eerder een wetenschappelijke of commerciĆ«le aangelegenheid zijn? En waar zouden we tegenaan lopen als we ons vestigen op de rode planeet?

Wetenschapsjournalist Anna Gimbrere ziet naar Mars gaan als een natuurlijke stap voor de mensheid, die altijd verder wil gaan. "Nu hebben we aarde uitgespeeld, dus is Mars de logische volgende stap." Ook wat duurzaamheid betreft is de planeet interessant, vindt Anna. Wat kunnen we leren van de rode planeet? Ze vertelt het zelf in onderstaande video. 

Anna Gimbrere | Mars
In het kader van seizoen 2 van de serie Mars deelt Anna Gimbrere haar mening over de kolonisatie van Mars.

Benieuwd naar wat expeditie-arts Floris van den Berg over Mars te zeggen heeft? Lees verder >

Het nieuwe seizoen Mars zie je elke zondag om 21:30 bij National Geographic.

Lees hier meer over de serie >

Leer hier meer over de planeet Mars >

Lees meer