Microplastic ook in sneeuw van Noordpoolgebied ontdekt

De ontdekking wijst erop dat microplastic op luchtstromingen over de planeet worden verspreid en dat ook wij het inademen.

Einde van de banaan is stapje dichterbij

Een gevaarlijke schimmel die bananenplanten aantast is nu in Latijns-Amerika gearriveerd, bevestigt de Colombiaanse regering.

Mekong naar laagste peil in honderd jaar, voedselvoorziening bedreigd

Door de combinatie van droogte en controversieel beleid aangaande stroomopwaartse dammen dreigt er een ramp in Zuidoost-Azië.

Gletsjers Alaska smelten honderdmaal sneller dan gedacht

Door een oude technologie op een nieuwe manier te gebruiken konden wetenschappers bestuderen hoe gletsjers in getijdewateren van onderaf smelten. Hun resultaten waren schokkend.

Dit wordt de eerste ‘National Park City’ ter wereld

Deze hoofdstad doet als eerste mee aan een plan om wereldsteden en hun inwoners ertoe aan te zetten groener, gezonder en natuurlijker te worden.

Eet je bord leeg – én de verpakking

Biologisch schuim, zelfgroeiende kommetjes en wateroplosbare omhulsels voor eten: ontwerpers komen met steeds meer alternatieven voor plasticverpakkingen.

Door lichtvervuiling hebben deze vissen moeite met voortplanten

Wanneer anemoonvisjes bij kunstlicht proberen te paren, komen de bevruchte eitjes niet uit.
10 foto's
Zo wordt onderzoek gedaan naar microplastic in de Rijn
De Rijn is een van de meest met microplastic vervuilde rivieren ter wereld. Amerikaanse Microbioloog Erik Zettler vaart mee op de Beluga II van Greenpeace op zoek naar deze kleine grote vervuilers.

Zo wordt onderzoek gedaan naar microplastic in de Rijn

De Rijn is een van de meest met microplastic vervuilde rivieren ter wereld. Amerikaanse Microbioloog Erik Zettler vaart mee op de Beluga II van Greenpeace op zoek naar deze kleine grote vervuilers.

Smeltend ijs gunstig voor sommige walvissoorten – voorlopig

Nu het pakijs op de Noordpool smelt, verdwijnen ook de algen die erin leven. Zij vormen de basis van een uitgebreide voedselketen, die zich uitstrekt van plankton tot walvissen.

Een rijke zee aan het einde van de wereld

Een van de meest afgelegen gebieden op aarde is ook een van de meest soortenrijke. Argentinië is vastbesloten dat zo te houden.

Waarom je eigen vork en lepel meenemen zo gek nog niet is

We gooien elk jaar miljarden stuks plastic bestek weg en veel daarvan komt in het milieu terecht. De ‘Bring Your Own’-beweging zou daar iets aan kunnen veranderen.

City Clean-Up Zwolle

Met ruim 300 deelnemers maakten we zondag 30 juni de straten en parken van Zwolle een stuk schoner.
17 foto's
Dit was de City Clean-Up in Zwolle
Met meer dan 300 deelnemers maakten we de straten en parken van Zwolle en stuk schoner. Dat zag er zo uit!

Plastic afval door schoonmaakmiddelen? Het kan ook anders.

Handzeep, wasmiddel, allesreiniger – het wordt allemaal verpakt in plastic en weer weggegooid. Marcel’s Green Soap probeert daar verandering in te brengen.

Deze koralen 'eten' liever microplastic dan voedsel

Op de minuscule plasticdeeltjes kunnen microben zitten die de koralen ziek kunnen maken of zelfs doden, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Het sneeuwde in Yellowstone - op de eerste dag van de zomer

In dit Amerikaanse nationale park kan elke maand van het jaar sneeuw vallen. De dieren hebben zich aangepast aan wisselende weersomstandigheden.