Achter de schermen bij het team dat de World Solar Challenge won

De studenten van de Technische Universiteit Eindhoven die de World Solar Challenge wonnen, zijn gevolgd door National Geographic. Het resultaat is documentaire Stella Vie: Driven by the Sun, 11 februari te zien.

Door Redactie
Gepubliceerd 1 feb. 2018 16:19 CET
Stella Vie is energie-positief

In deze documentaire volgen we vijf studenten tijdens de World Solar Challenge in Australië en tijdens de aanloop ernaartoe. In de tweejaarlijkse challenge proberen studenten met zelfgebouwde auto’s van Darwin naar Adelaide te reizen, een afstand van drieduizend kilometer. De auto’s mogen alleen worden aangedreven door zonne-energie, de meest efficiënte auto wint.

De documentaire biedt een niet eerder vertoond inkijkje in de moeilijke strategische keuzes die het jonge team moet maken tijdens de twee jaar durende voorbereiding. Ze leggen de lat hoog, niet alleen willen ze de wedstrijd winnen, maar krijgen ze het ook voor elkaar om een auto te bouwen die plaats biedt aan maar liefst vijf personen? En lukt het ze om door de RDW-keuring te komen en een kenteken te krijgen?

Technologie van de toekomst       

In de documentaire bespreken onder andere professor Robbert Dijkgraaf en voormalig verkeersminister Melanie Schultz het belang van de innovaties die de studenten tijdens het bouwen van de auto ontdekken en toepassen. Zo ontwikkelde het team van Stella Vie onder andere een app die berekent hoeveel zonne-energie nodig is voor de volgende rit en waar de auto het beste geparkeerd kan worden om optimaal zonlicht op te nemen.

Stella Vie: Driven by the Sun zie je zondag 11 februari om 22:30 uur op National Geographic.

Lees meer

bekijk videos

Milieu1:03

Stella Vie is energie-positief

Geschiedenis en Cultuur0:30

Genius

Wetenschap1:30

Wat is zonne-energie?

Wetenschap En Technologie2:29

Earth

Wetenschap2:59

Machine of life

Dit vindt u misschien ook interessant

Milieu
Stella Vie is energie-positief
Milieu
Hernieuwbare energie uitgelegd
Milieu
National Geographic volgt Solar Team Eindhoven
Milieu
De klimaattop in Glasgow – wat staat er op het spel?
Milieu
Een roadtrip door de VS - in elektrische auto's

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.