SAMEN LEREN

1:17

Een boksgevecht tussen twee kangoeroes! Dit is echte vechtsport

Als mannelijke kangoeroes vechten over het recht om te paren, kan het ronduit dodelijk worden. Met hun gigantische voeten delen deze ‘boomers’ trappen uit die botten kunnen verpletteren... en zelfs hun tegenstander kunnen doden.

Deze minidino kon voelen met zijn staart

Ooit scharrelde er in Europa een dinosauriër ter grootte van een kip die kon voelen met zijn staart.

Allesbehalve schattig: deze dierenbaby’s zijn echte monstertjes

Nee, heel aaibaar zijn deze babydieren niet – maar wel intrigerend. Maak kennis met de gruwelijkste gedaanteverwisselaartjes, kannibaaltjes en hersenspoelertjes.

Hoeveel buitenaardse beschavingen kan de Melkweg bevatten?

In ons sterrenstelsel is er geen gebrek aan ‘onroerend goed’: rond ongeveer de helft van alle sterren ter grootte van de zon draaien aardachtige planeten die potentieel levensvatbaar zijn, blijkt uit een nieuwe analyse.
2:52

De Koning der Wolven en haar Welpen

Het hoge noordpoolgebied is het rijk van de poolwolf. Op Ellesmere Island is deze wolvenlijn ononderbroken en gaat tienduizend jaar terug. Beelden uit de show "Kingdom of the White Wolf".

LAAT JE INSPIREREN

Dit zijn de beste wildfoto’s van 2020

Met een zeldzame en hoopgevende foto van een Siberische tijger in het Verre Oosten van Rusland won de Russische fotograaf Sergej Gorsjkov dit jaar de titel Wildlife Photographer of the Year.
4:14

Anaconda verslindt een enorme maaltijd

De anaconda is de grootste slang ter wereld en haalt genadeloos een prooi neer. Beelden zijn afkomstig uit het programma 'Monster Snakes.'

VEEL PLEZIER!

10 Foto's

Sensationele foto’s van de herfst, gemaakt door drones

Luchfoto’s gemaakt met drones leggen de pracht van de herst vast, van Canada tot Litouwen.
37 Foto's

Bekijk de herfst van bovenaf in deze levendige foto's

Levendige kleurexplosies, schilderachtige vergezichten en slingerende waterwegen: op deze foto's zie je de herfst op zijn best.
10 Foto's

Noem je dát schattig? 10x verrassend schattige schepsels

Sommige dieren lijken wel schattiger te worden naarmate je langer naar ze kijkt.
10 Foto's

10x honden en hun unieke karakters

De hondenportretten van Vincent J. Musi doen recht aan de persoonlijkheid en het charisma van deze dieren.

VIDEO

1:42

Octopus lift mee op de arm van een duiker

Dit dier liftte mee op een duiker voor de kust van het Franse Cannes. Het dier camoufleerde zichzelf, zodat het op de arm leek waar het zich aan vastklampte. Octopussen nemen wel vaker een kijkje bij duikers. Elke zuignap kan wel tienduizend neuronen bevatten waarmee ze kunnen voelen en proeven. Deze octopus was waarschijnlijk gewoon nieuwsgierig. Gelukkig bleef de duiker kalm, zodat de octopus na een tijdje zelf zijn arm losliet.
1:12

Kijk hoe wilde dolfijnen vissers helpen - en een beloning krijgen

Volgens een studie uit 2019 van National Geographic begunstigde Mauricio Cantor bestaat er een nauwe onderlinge band tussen wilde tuimelaars die gezamenlijk met vissers op vissen jagen in het zuiden van Brazilië. De vissers wachten tot de dolfijnen de vissen richting de kust opjagen, terwijl de dolfijnen de vissen vangen die proberen aan de netten te ontkomen. Uit het onderzoek blijkt dat deze dolfijnen een nauwe band hebben met dolfijnen die ook zo jagen, meer dan met soortgenoten die onafhankelijk van de vissers jagen. Deze 'hulpdolfijnen' trekken onafhankelijk van familierelaties, geslacht of leeftijd met elkaar op, zelfs als ze niet op zoek zijn naar voedsel.

TIPS VOOR THUIS

Zin in een herfstpauze? Blader door deze leuke activiteiten met de kids

Bonus: je kunt ze ook als schoolproject bij handvaardigheid uitvoeren!

Lichtelijk overspannen? Geef je kids het heft in handen.

Als je de kinderen tijdelijk de baas laat zijn, krijgen zij meer zelfvertrouwen en wordt jouw drukke leven wat minder gestrest.

Zo maak je je dagelijkse routine groener

Maak gebruik van al dat thuisblijven door je gezin te betrekken bij het verduurzamen van je levensstijl.