Fascinerende natuur in Spanje
Gesponsord

Fascinerende natuur in Spanje

Reis mee van diepe kliffen naar hoge bergtoppen, van tropische kust naar moerassen vol vogels, van maanlandschappen tot vruchtbare valleien. Ontdek de bevoorrechte natuur van Spanje!

Spaanse natuur

Gesponsord

Extremadura: een van de laatste onaangetaste wildernissen van Europa

Binnen de driehoek gevormd door Madrid, Sevilla en Lissabon ligt Extremadura: een regio vol valleien, bergketens, vlakten en rivieren, beschouwd als één van de laatste ongerepte natuurparadijzen van Zuid-Europa.
Gesponsord

Andalusië: de hunebedden van Antequera

Net buiten het stadje Antequera liggen drie 5000 jaar oude dolmen, oftewel hunebedden. Reis mee langs de dolmenroute van Antequera, een van de zeven werelderfgoederen van Andalusië.
Gesponsord

Feestvieren in een heilig klooster in Cantabrië

Recht naast een van de indrukwekkendste landschappen van Spanje, het nationale park Picos de Europa, viert het klooster van Santo Toribio de Liébana in Camaleño dit jaar feest. Heilig Jaar!
Gesponsord

Vulkanische tour over de Canarische Eilanden

Bizarre plantsoorten, vulkanen en lavastromen. De Canarische Eilanden, bestaande uit zeven grote en zes kleine vulkanische eilanden bij de zuidwestelijke kust van Marokko, kennen een natuur zo zeldzaam dat het wetenschappers van over de hele wereld trekt.

Meer natuur

Gesponsord

Vogels spotten in Castilië en León

Verrekijker in de aanslag! Castilië en León is een paradijs voor vogelliefhebbers. Ga mee op zoek naar zandhoenders, havikarenden, zwarte ooievaars en Egyptische gieren.
Gesponsord

Op zoek naar orchideeën in Valencia

Plantenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Valencia, en dan vooral als het gaat om de orchidee, die er in overvloed groeit. Dit jaar viert de regio het jaar van de orchidee!
Gesponsord

Murcia: de warme kust van Spanje

Lange stranden, schilderachtige baaitjes en kuuroorden. Met meer dan 3.000 zonuren per jaar en een kustlijn van ruim 250 kilometer kom je in Murcia – in het zuidoosten van Spanje – om te genieten aan de zogenaamde Costa Cálida, ofwel de warme kust.
Gesponsord

Castilië-La Mancha: Oases in het hart van Spanje

Golvende vlaktes in oker- en groentinten, olijfgaarden waar geen eind aan lijkt te komen, heuvels vol windmolens, steile bergketens, plateaus en weelderige bossen. Ontdek de natuur van Castilië-La Mancha! 

Spaanse natuur

Gesponsord

Actief in Aragón: de outdoorregio van Spanje

De pieken van de Pyreneeën in het noorden en het Iberisch Randgebergte in het zuiden, maken Aragón – gelegen in Noord-Spanje – een uitermate goede bestemming voor talloze outdooravonturen!
Gesponsord

Op berensafari in onontdekt Asturië

In het noorden van Spanje ligt een bergachtig achterland vol eiken- en berkenbossen, waar beren nog in het wild voorkomen. Dit is Asturië, Spanjes best bewaarde geheim!
Gesponsord

De schoonheid van de Catalaanse natuur

Wist je dat ruim dertig procent van het Catalaanse grondgebied wordt beschermd om wilde dieren en natuurlijke ecosystemen te behouden? Met maar liefst 18 nationale parken is Catalonië een must-see voor natuurliefhebbers. Een top 7 aan nationale parken!

Ahoy! Dit waren de echte piraten van de Caraïbische Zee

Aan het begin van de ‘gouden eeuw van de piraterij’ schuimden kaapvaarders, boekaniers en zeerovers met scheurbuik de Caraïbische Zee en Atlantische Oceaan af, op zoek naar rijke buit.

Dwars door de ziel van Spanje

De Spaanse streek Extremadura is woest, droog, heet en rauw. Per motor verkent journalist en fotograaf Hans Avontuur dit meedogenloze gebied, op zoek naar de zachte ziel die onder de wrede façade moet schuilgaan. 

Het drukke Barcelona zat? Trek de wilde natuur in van Catalonië!

Een oplossing voor ‘overtoerisme’: het enige nationale park van Catalonië heeft meer dan genoeg ruimte om in rond te zwerven.

De 26 mooiste reizen voor 2020

Waar moet je heen? Wat moet je weten? Ontdek de mooiste reizen voor het komende jaar, samengesteld door de 17 verschillende internationale redacties van Traveler.

Vijf rolstoelvriendelijke avonturen waar je adrenaline van gaat stromen

Voor iedereen toegankelijke spanning en sensatie, van tokkelen tot zeilen en ballonvaren.

Deze manshoge kristallen ontstonden op vreemde manieren

Nieuwe gegevens over oeroude klimaatveranderingen bieden meer inzicht in de mogelijke ontstaansgeschiedenis van de Spaanse Pulpí-geode, een van de grootste ter wereld.
Gesponsord

Het gezicht van de Pyreneeën: herders, buren, boeren, allemansvrienden

Je kunt er uren wandelen zonder een mens tegen te komen, maar alleen ben je er nooit. Digital Nomad Dirk Wijnand de Jong leert de landschappen en locals van de Catalaanse Pyreneeën kennen.
Gesponsord

Omarm de natuur in Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Van de vijftien nationale parken in Spanje ligt er eentje in Catalonië, en daar is het woest en vreedzaam tegelijk. Digital Nomad Dirk Wijnand de Jong leerde er de kunst van bosbaden.
Gesponsord

Onvergetelijk: de Catalaanse Pyreneeën vanuit een luchtballon

Een privévoorstelling vanuit een rieten mandje. Digital Nomad Dirk Wijnand de Jong ziet de Pyreneeën wakker worden.  

Kajakken, hiken en slapen onder de sterren in de Catalaanse Pyreneeën

De beloning: slapen onder een sterrenhemel in een beschermd natuurgebied. Maar om daar te komen moet Digital Nomad Dirk Wijnand de Jong eerst kajakken en kilometers hiken. 
Gesponsord

Ontdek de Catalaanse Pyreneeën

Op amper een uur rijden van Barcelona ligt een wereld van serene bergdorpjes in de kleur van afbakbroodjes. Digital Nomad Dirk Wijnand de Jong rijdt er graag voor om. 

Ibiza voorbij de clubs: 10 ervaringen die je niet mag missen

Het beroemde Spaanse eiland heeft talloze verrassingen voor reizigers klaarliggen – van middeleeuwse architectuur tot hippiemarkten.

Een weekend aan de magische kust van Málaga

Een charmant alternatief voor Barcelona: deze bruisende mediterrane plaats biedt mooie stranden, verse vis en zeevruchten en kunst van Pablo Picasso.

Verrassend DNA ontdekt bij prehistorische mensen uit Zuid-Europa

Uit onderzoek naar achtduizend jaar aan genetisch erfgoed uit Spanje en Portugal komt een opmerkelijk gecompliceerd beeld naar voren.

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.