Wat is de beste tijd om naar Nieuw-Zeeland reizen?

In het grootste deel van Nieuw-Zeeland heerst een gematigd zeeklimaat. Warme zomers en milde winters, dus. Er valt het hele jaar veel regen en de zon is een stuk feller dan bij ons. Door de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die in Nederland: van december t/m februari is het zomer, van mei t/m augustus winter. Wie de drukte wil ontlopen, kan het beste buiten deze maanden om reizen.

Wat voor visum heb je nodig?

Je hebt geen visum nodig als je drie maanden of korter in Nieuw-Zeeland verblijft. Een geldig identiteitsbewijs of paspoort volstaat in dat geval.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?

In veel grote steden vind je gratis wifi-hotspots. Daarbuiten moet je veelal voor internet betalen, bijvoorbeeld door een SIM-kaart te kopen of tijdelijke bundel te nemen.

Hoe lang is de reistijd?

Vliegen naar Nieuw-Zeeland duurt tussen de 21 en 22 uur, afhankelijk van de stad waar je op vliegt. In Auckland ben je een uur eerder dan in Wellington.

Wat mag je absoluut niet vergeten?

Vergeet niet je euro’s om te wisselen naar Nieuw-Zeelandse dollars. Als je online de valuta bestelt, maak je geen extra kosten. Houd ook rekening met het tijdsverschil: in de zomer is het 12 uur later in Nieuw-Zeeland dan in Nederland, in de winter bedraagt dit tijdverschil 13 uur.