Exclusief: 7-daagse foto-expeditie naar Noorwegen

Natuurliefhebbers mogen dit niet missen! Wildlife Observations Worldwide, gespecialiseerd in bijzondere natuurreizen, biedt nu een unieke arctische safari in Noorwegen aan. Deze reis naar Vengsøya is alleen te boeken via National Geographic Traveler!

Door Redactie
foto's van Hans Avontuur
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:54 CET

Orka’s in het noorderlicht

In een van de noordelijkste gedeelten van Noorwegen ligt het eiland Vengsøya, een onontdekte plaats waar orka’s en bultruggen samenkomen. Hier zwemmen grote scholen haring de fjorden binnen en walvissen, orka’s en zeearenden jagen in dit gebied.

Dit spektakel levert unieke beelden op voor fotografen, omdat het licht in het hoge noorden in deze tijd van het jaar ontegenzeggelijk mooi is. Maar dat is niet alles! Behalve per boot worden er ook landexcursies gemaakt om foto’s te maken van adembenemende landschappen, vogels, rendieren, elanden en overige landdieren. Dit is een goed bewaard geheim van de natuur. De tour wordt begeleid door de Duitse fotograaf en wildlife-liefhebber Frank Wirth. Je neemt deel aan fotosessies om te leren hoe je foto’s van het noorderlicht kunt maken.


Dit is een speciale reis voor 2 groepen van 10 passagiers per vertrekdatum. We varen met twee semi-rigide boten. Verblijf in appartementen direct aan het water, met prachtig uitzicht. Er zal worden gekookt door de groep, wat de ‘kampeerervaring’ nog versterkt, en ook voor vegetariërs is er een lekkere maaltijd.

Reisdata 2016
6-13 november 2016
13-20 november 2016
20-26 november 2016

Prijs: €2.190,- p.p. o.b.v. 2 personen / €2.490,- o.b.v. eenpersoonsbezetting
Exclusief vlucht Amsterdam-Tromsø. Vluchten beschikbaar via Norwegian Airlines vanaf €299,-.

Ga voor meer informatie naar de site van Wildlife Observations Worldwide en gebruik dan deze speciale boekingscode: NGT2016.

Dagelijks programma:
09:00 Ontbijt in het appartement
10:00 Vertrek per boot om walvissen te spotten
14:00 Terugkeer naar de haven en naar de kamers om op te warmen (het kan buiten -30 °C zijn). Meestal wordt de middag gebruikt om de gemaakte foto’s te verwerken en voor te bereiden op de avondsessies; op sommige dagen zijn er landexcursies rond het eiland.
19:00 Ontmoeting met de groep – met enkele presentaties bespreken we de foto’s van de dag
20:00 Diner
21:00 Aanvang van het noorderlicht als het weer het toelaat

 

 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Noorwegen
Bekijk Noorwegen door de ogen van een schaap
Noorwegen
Noorwegen: In de arctische wildernis
Noorwegen
Bijzondere trekkershut in de Noorse wildernis opent zijn deuren
Noorwegen
Noorwegen: Het land van ‘Nooit meer slapen’
Noorwegen
Van skiën krijgen de Noren nooit genoeg

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.