Trek erop uit in de Noorse fjorden

Slingerende wegen over majestueuze, groene bergen waar torenhoge watervallen vanaf donderen in helderblauw water. Ga mee op avontuur in de fjorden van Noorwegen!

Gepubliceerd 14 jan. 2018 06:25 CET, Geüpdatet 29 dec. 2021 22:19 CET
Bezoek een van de indrukwekkendste uitzichtpunten van Noorwegen, de Trolltunga, die op 700 meter hoogte boven ...
Bezoek een van de indrukwekkendste uitzichtpunten van Noorwegen, de Trolltunga, die op 700 meter hoogte boven een meer hangt.
Foto van Buro Scanbrit

Noorwegen kent duizenden fjorden, wild en ongetemd, maar nergens spreken ze zo tot de verbeelding als aan de westkust. Wandelpaden voeren langs uitkijkpunten, kleine dorpjes en gletsjers. Snuif de frisse lucht op terwijl de wind met je haar speelt en je het water afspeurt naar bruinvissen en zeehonden. Boven je cirkelt een adelaar. Rij via glooiende heuvels en spectaculaire bergpassen langs waanzinnige vergezichten en ga wandelen in de Sunnmøre Alpen of het Jotunheimen Nationaal Park. In de fjorden ontdek je het beste dat de natuur van Noorwegen te bieden heeft.

Wie wandelt in de Noorse fjorden wordt getrakteerd op spectaculaire vergezichten.
Foto van Buro Scanbrit

Outdoor-activiteiten in de Noorse fjorden

De fjorden zijn meer dan mooie vergezichten. Ze roepen je om eropuit te trekken. Voel je nietig tijdens een kajaktocht, waarbij je de natuur van de fjorden vanaf het water beleeft. Peddel langs steile groene bergwanden en kom dichtbij bekende watervallen.

Door met een boot of kajak het water op te gaan, beleef je de fjorden vanuit een heel ander perspectief.
Foto van Buro Scanbrit

Op zoek naar wat meer actie? Wat dacht je van een gletsjerwandeling, ziplinen of een spectaculaire RIB-safari op open zee, waarbij je op hoge snelheid de eilandjes nabij de kust rond Ålesund passeert. Deze zitten vol met papegaaiduikers en zeearenden, die hier in het voorjaar naartoe trekken. Ook zie je onderweg een zeehondenkolonie.

Wie ertoe in staat is, moet ook zeker de kans niet laten schieten de indrukwekkendste kloof van Noorwegen te bezoeken: de Trolltunga, die zo'n 700 meter boven het meer Ringedalsvatnet hangt. De beklimming is pittig, maar prachtig, en de ervaring wanneer je in je eentje op de punt staat terwijl je uitkijkt op de machtige natuur van Noorwegen, neemt niemand je meer af. En de spectaculaire foto natuurlijk ook niet.

Via ferrata door de fjorden.
Foto van Trolltunga Active

Beste reisperiode

Juli is een drukke maand in Noorwegen, en hoewel je dan het meeste kans hebt op goed weer, kan je ook prima in het voor- of naseizoen naar de fjorden reizen. Extra voordeel: het is dan goedkoper én minder druk. Wel zal het iets frisser zijn.

Maak een spectaculaire RIB-safari.
Foto van Thea Hermansen

Zoals in ieder seizoen in Scandinavië, moet je een beetje geluk hebben met hoe droog het blijft, maar zoals de Noren zo mooi zeggen: ‘Slecht weer bestaat niet, enkel slechte kleding’.

Leuk extraatje! Ervaar zelf de fjorden van Noorwegen in het voor- of naseizoen*. Je krijgt als National Geographic lezer met de actiecode NATGEO2018 een tocht met een zodiac speedboot gratis bij de reis Roar.

*3-20 juni en 15 aug t/m 16 sept

Wil je zelf outdoor gaan in het fjordengebied van Noorwegen? Bekijk dan de aanbiedingen van Buro Scanbrit >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Noorwegen
Minder toeristen en meer natuur in Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen installeert drijvende tunnels langs kustlijn
Noorwegen
Noorwegen wil Finland een berg cadeau doen
Noorwegen
Slapen in een drijvend sneeuwkristal
Noorwegen
Bijzondere trekkershut in de Noorse wildernis opent zijn deuren

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.