Het Noorwegen van Arabië: Musandam

Het noordelijkste puntje van Oman wordt ook wel het 'Noorwegen van Arabië' genoemd, vanwege het spectaculaire landschap vol fjorden. Vind verkoeling en rust op schiereiland Musandam.

Door Redactie
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:10 CET
Tijdens een stop met een dhow cruise kan je snorkelen om de onderwaterwereld te ontdekken.
Tijdens een stop met een dhow cruise kan je snorkelen om de onderwaterwereld te ontdekken.
Foto door Verkeersbureau van Oman

Steile kliffen die de diepblauwe zee in storten, kronkelende zeearmen en stille baaien: het landschap van Musandam doet in veel opzichten denken aan de kustlijn van Noorwegen. Het grote verschil: Musandam is een exclave van Oman, met een woestijnklimaat en een gemiddelde temperatuur van zo'n 27 graden Celsius. Bezoek dit ongerepte deel van Oman om te zoeken naar fossielen, op een traditionele dhow-boot te varen en op avontuur te gaan in de bergen!

Een baai in het schiereiland Musandam.

Op het water

De straat van Hormuz verbindt de Perzische Golf met de Golf van Oman. Musandam ligt precies op deze grens, omringd door waterrijke natuurgebieden. Wie even tot rust wil komen, kan terecht bij het luxe resort van Zighy Bay. Hier liggen de mooiste stranden en de beste plekken om te duiken en snorkelen.

De vele inhammen en zeearmen, of khors, zijn de belangrijkste attractie van Musandam. Verken dit spectaculaire fjordenlandschap tijdens een kajaktocht of een cruise op een traditionele houten dhow-boot, waarbij er een grote kans is op een ontmoeting met dolfijnen!

Verken het fjordenlandschap per boot met een grote kans om dolfijnen te zien.
Foto door Rutger Geerling

De hoogte in  

Ook in de ongerepte bergen van Musandam valt veel te ontdekken. Tijdens een Mountain Safari verkennen reizigers samen met een gids het bergachtige binnenland van Musandam. Dit afgelegen gebied ligt vol met fossielen en eeuwenoude rotstekeningen van mensen, paarden en kamelen.

Fossielen in de bergen van Musandam.
Foto door Rutger Geerling

Het hoogste punt op Musandam is de ruim 2.000 meter hoge piek van Jebel Harim (de 'Vrouwenberg'), waar vrouwen zich vroeger schuilhielden voor piraten. Langs kalksteenrotsen, diepe kloven en afgelegen boerderijtjes leiden kronkelende wegen naar boven, waar een fenomenaal uitzicht wacht.

---
Ontdek Oman tijdens een luxe Silverjet vakantie! Wij selecteren het beste wat Oman te bieden heeft zodat u alleen nog maar hoeft te genieten. Zoek & boek >
---

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Oman
Divers Dhofar: het tropische zuiden van Oman
Oman
Onontdekt Oman
Oman
Reis in luxe door Oman
Oman
Digitale detox in de woestijn van Oman
Oman
Slaap een nachtje tussen de zeeschildpadden

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.