Onontdekt Oman

Van uitgestrekte woestijnen tot groene oases en duizenden meters hoge bergen. Ontdek het beste van Oman.

Door Redactie
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:10 CET
Zonsopkomst bij Barr Al Jissah in Oman, zo'n 20 km buiten Muscat.
Zonsopkomst bij Barr Al Jissah in Oman, zo'n 20 km buiten Muscat.
Foto door

Traditionele gerechten, witte stranden, authentieke dorpjes en bruisende markten: Oman is een extreem gevarieerde bestemming met veel plaatsen die nog amper door reizigers bezocht worden. In dit dossier nemen we je mee door Oman. Lees bijvoorbeeld over deze acht verborgen schatten van het land, of ontdek waarom Oman een van de beste duikbestemmingen ter wereld is. Wat veel mensen niet weten is dat het sultanaat bekendstaat als een van de veiligste bestemmingen ter wereld. Maak kennis met zijn gastvrije bevolking.

Een dromedaris ligt uit te rusten in de Sharqiyawoestijn.
Foto door Robin Visser

De uiteenlopende landschappen, van diepe kloven tot hoge bergen en valleien vol heldergroen water, maken Oman ook een uitermate goede outdoorbestemming. Ga abseilen, wandelen, mountainbiken of maak een meerdaagse trektocht. Of ga op pad in het zogenaamde Noorwegen van Arabië, in het noordelijkste puntje van Oman.

Een luxe tentenkamp in de avond.
Foto door Hud Hud

Voor overnachtingen is er volop keus, van luxe resorts tot wildkamperen onder de sterren. Slaap een nachtje tussen de zeeschildpadden, kies voor een digitale detox in een van de luxe woestijnkampen of lees meer over de andere opties voor unieke overnachtingen in Oman.

Het groene landschap van Dhofar.

We nemen je mee van het schiereiland Musandam op het noordelijkste puntje tot aan de zuidelijkste regio Dhofar. Dit is een van de meest diverse regio’s van Oman, met subtropische stranden aan de Arabische Zee, woestijnen en groene landschappen vol watervallen tijdens de moesson. Wil je alle hoogtepunten van het land zien en ervaren? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een privérondreis.

---
Ontdek Oman tijdens een luxe Silverjet vakantie! Wij selecteren het beste wat Oman te bieden heeft zodat u alleen nog maar hoeft te genieten. Zoek & boek >
---

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Oman
Reis in luxe door Oman
Oman
Digitale detox in de woestijn van Oman
Oman
Slaap een nachtje tussen de zeeschildpadden
Oman
5x Outdooravonturen die je niet verwacht in Oman
Oman
Van woestijnkamp tot wildkamperen: uniek overnachten in Oman

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.