Reis in luxe door Oman

Oman is als bestemming nog vrij onbekend, maar het land heeft reizigers veel te bieden: ruige bergen, prachtige woestijnlandschappen en subtropische stranden.

Door Silverjet
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:10 CET
Het zwembad bij de Royal Mountain Villa in hotel Jabal Akhdar Anantara.
Het zwembad bij de Royal Mountain Villa in hotel Jabal Akhdar Anantara.
Foto door Jabal Akhdar Anantara

Het Sultanaat Oman ligt in het zuidoosten van het Arabische Schiereiland. In het zuiden van het land strekt zich de provincie Dhofar uit. In tegenstelling tot de rest van Oman kent Dhofar een moessonperiode, waardoor het gebied tussen juni en september transformeert in een groene oase. Strandliefhebbers wanen zich in een tropisch paradijs, maar ook voor duikers, snorkelaars en diepzeevissers is de provincie een absolute aanrader: het kristalheldere water zorgt voor een ongeëvenaarde onderwaterervaring.

De witte stranden van Salalah

Salalah, de hoofdstad van Dhofar, valt op vanwege de traditionele architectuur, waaronder indrukwekkende forten en paleizen. Uiteraard zijn het vooral ook de uitgestrekte, parelwitte stranden en het prettige klimaat die een bezoek aan dit deel van Oman onvergetelijk maken. Silverjet Vakanties, specialist in luxe reizen, raadt in deze regio het vijf-sterren Al Baleed Resort Salalah by Anantara aan. Dit resort ligt op een schitterende locatie tussen het strand en een zoetwaterlagune. Geniet van een aangenaam klimaat, uitmuntende service en exclusieve diners in de restaurants.

Ontdek de verrassende stranden en onderwaterwereld van Salalah in de regio Dhofar.
Foto door

De legendarische Green Mountain

Op maar liefst 2.000 meter hoogte is op de gebogen rand van het Saiq Plateau op de Jabal Al Akhdar ofwel de groene bergen, een schitterend nieuw hotel gebouwd. Ontdek hier een paradijs vol spectaculaire uitzichten, verlaten dorpjes, diepe kloven en steile ravijnen. Rust en stilte overheersen, net als de nachten waar de sterren meester zijn. Het luxe resort is volledig geïntegreerd in de natuur – de stenen van het gebouw zijn afkomstig uit de bergachtige omgeving zelf. Tot voor kort was dit gebied voor toeristen niet toegankelijk: maak kennis met onontdekt Oman!

Spectaculair uitzicht vanaf het unieke 5* Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort.
Foto door

Ontdek de woestijnen van Oman

Maak kennis met de woestijnlandschappen en prachtige duinformaties die Oman rijk is. Alle bijzondere hoogtepunten van het land zien en ervaren? Overweeg dan de exclusieve privéreis ‘Betoverend Oman’, die Silverjet Vakanties heeft samengesteld voor wie graag in alle luxe geniet van het beste wat de wereld te bieden heeft. Wie met Silverjet reist, weet zeker dat alles tot op de kleinste details geregeld is – bijvoorbeeld met luxe privétransfers en eventueel een riante huurauto. Op de luchthaven van vertrek begint de reis ontspannen met een standaard inbegrepen verblijf in de executive lounge.

---
Ontdek Oman tijdens een luxe Silverjet vakantie! Silverjet selecteert het beste dat Oman te bieden heeft zodat u als reiziger alleen nog maar hoeft te genieten.
---

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Oman
Onontdekt Oman
Oman
Digitale detox in de woestijn van Oman
Oman
Slaap een nachtje tussen de zeeschildpadden
Oman
5x Outdooravonturen die je niet verwacht in Oman
Oman
Van woestijnkamp tot wildkamperen: uniek overnachten in Oman

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.