Van woestijnkamp tot wildkamperen: uniek overnachten in Oman

Slapen in een traditionele dhow-boot, een privékamp in de woestijn of een resort dat te bereiken is met een parachute: dit zijn de bijzonderste overnachtingen in Oman!

Door Redactie
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:10 CET
Een luxe tentenkamp in de avond.
Een luxe tentenkamp in de avond.
Foto door Hud Hud

Oman kent een rijkdom aan prachtige natuurgebieden en luxe accommodaties, maar sommige slaapplekken zijn nog nét iets bijzonderder dan andere. Beleef een onvergetelijke ervaring op een van deze vier unieke overnachtingen in Oman.

1. Luxe privé-kamp in de woestijn

Overnacht op afgelegen plekken, omgeven door oranje zandduinen. Deze luxueuze privé-kampen worden opgezet op de locatie naar keuze van de reiziger: dat kan dus midden in de woestijn zijn, maar ook de rand van de Grand Canyon. Hud Hud heeft er een kunst van gemaakt om een ultieme nacht onder de sterrenhemel te verzorgen – inclusief ruime slaaptenten en culinaire diners. Bewonder het schitterende landschap van Al Sharqiya Sands of het Lege Kwartier, zonder iets van het comfort te hoeven inleveren.

Tent in de woestijn.
Foto door Hud Hud

2. Slapen op een dhow

Wie het schiereiland Musandam bezoekt, zal al snel kennis maken met de dhow, een traditionele Omaanse boot. Een cruise op dit houten vaartuig is een onmisbaar onderdeel van een reis door Oman. Nog unieker is een nachtelijke cruise, waarbij er op de dhow geslapen wordt. Vaar langs het adembenemende fjordenlandschap van Musandam, kijk uit op lieflijke vissersdorpjes en spring onderweg het water in om te snorkelen. 's Avonds wiegen de golven je in slaap en de volgende ochtend wacht een ontbijt met schitterend uitzicht… wat wil een mens nog meer?

Een traditionele dhow-boot.
Foto door Rutger Geerling

3. Privé-resort waar je arriveert vanuit de lucht

Alleen al vanwege de locatie, tussen het adembenemende Al Hajargebergte en het diepblauwe water van de Golf van Oman, is het Six Senses resort bij Zighy Bay een bijzondere plek om te overnachten. De 79 villa's met privé-zwembaden zijn gebouwd in traditionele dorpsstijl en voorzien van moderne faciliteiten. Het echte hoogtepunt van deze overnachting zit hem echter in de reis ernaartoe. Voor wie het aandurft is het mogelijk om vanaf de bergen naar het strand te paragliden. Dat is nog eens aankomen in stijl.

Dat is nog eens aankomen in stijl: paraglidend arriveren op je resort.
Foto door Six Senses Zighy Bay

4. Wildkamperen in de bergen

Oman is een van de veiligste landen ter wereld voor toeristen, en wildkamperen is er toegestaan. Niets weerhoudt reizigers er dus van om hun tentje op te zetten in de buitenlucht. Wie Oman op avontuurlijke wijze wil verkennen, kan kamperen in een omgeving van bergtoppen, woestijnen en stranden. Jebal Shams (of de 'berg van de zon') is misschien wel de spectaculairste locatie in Oman om gebruik te maken van deze overnachtingsmogelijkheid. Vanaf de 3.000 meter hoge berg genieten kampeerders van een uitzicht over de 'Grand Canyon' van Oman, een grote kloof die het landschap doorklieft.

Kamperen in Oman onder een heldere sterrenhemel.

---
Ontdek Oman tijdens een luxe Silverjet vakantie! Wij selecteren het beste wat Oman te bieden heeft zodat u alleen nog maar hoeft te genieten. Zoek & boek >
---

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Geschiedenis en Cultuur
Een trektocht over Minnesota’s oude ‘superhighway’
Oman
Onontdekt Oman
Oman
Reis in luxe door Oman
Oman
Digitale detox in de woestijn van Oman
Oman
Slaap een nachtje tussen de zeeschildpadden

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.