Gezond genieten in het Kleinwalsertal

In de ruige natuur leren over een duurzame levensstijl en genieten van de heerlijkste lokale producten, tijdens een gezonde vakantie in het Vorarlberger Kleinwalsertal in Oostenrijk.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:55 CET
Foto van Frank Drechsel/Kleinwalsertal Tourismus

De geografische ligging van het Kleinwalsertal is niet altijd even gemakkelijk uit te leggen. De exclave van Oostenrijk wordt omgeven door Duits grondgebied; via de weg is het dal alleen vanuit Duitsland te bereiken. Het door bergtoppen omringde natuur- en cultuurgebied lijkt te zijn gemaakt voor de levensgenieter. Wees voorbereid op culturele weetjes, verkwikkende berglucht en prachtige natuur.

Een zwerftocht door deze ‘Genuß-Region’ laat zien hoe authentiek de landbouw hier nog is. Elf restaurants en vijf berghutten serveren kwalitatief hoogwaardig regionaal wild- en rundvlees. De dieren hebben stressvrij geleefd in de vrije natuur van Kleinwalsertal. Je kunt hier dus met een goed geweten genieten van malse, vitaminerijke biefstukken en smaakvol hertenvlees.  

Foto van Dietmar Denger/Voralberg Tourismus

De zomerbelevenis ‘Schätze der Natur, Einblicke in die Permakultur’ geeft een duidelijk beeld van de verhouding tussen globalisering, industriële landbouw en de levensmiddelenindustrie. Ook worden er tips gegeven over hoe men met weinig middelen tot een gezonde voeding komt en hiermee een concrete bijdrage levert aan een duurzame levensstijl. Behalve de ecologische ervaringen heeft het gebied nog veel actieve belevenissen in petto. Het is populair onder skiërs en in de zomer doet de ruige natuur het goed bij wandelaars en klimmers. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht: restaurants en berghutten bieden ieder wat wils op culinair gebied. Hier traint je naast je conditie ook je smaakpapillen.

Dagelijks lezen we over schandalen in de levensmiddelenindustrie. Andi Haller is een Permacultuurexpert. In zijn zelfverzorgingsproject doet hij dagelijks waardevolle ervaringen op, over hoe een modern leven in harmonie met de natuur kan zijn. Hij laat je met veel openheid en enthousiasme zien hoe je een gezonde levensstijl kunt hebben die de ecologische voetafdruk verkleint.

Foto van Oliver Farys/Kleinwasertal Tourismus
Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.