Wandelavonturen in het westelijke puntje van Oostenrijk

Bergmeren, bossen, alpenweiden, rivieren en ruige bergtoppen… welkom in Vorarlberg, de meest westelijk gelegen deelstaat van Oostenrijk, waar je geweldig kunt wandelen!

Door Redactie
Gepubliceerd 27 mrt. 2019 10:50 CET
Foto door Kleinwalsertal Tourismus eGen – Frank Drechsel

Alpenbloemen bewegen zachtjes in de wind. Het ruikt naar bos en weide. Tijdens een wandeltocht in Vorarlberg wordt het uitzicht op de omringende bergen bij elke stap omhoog indrukwekkender. Al snel kom je aan bij een berghut waar je een hapje eet, terwijl je neerkijkt op een glinsterend blauw bergmeer. De deelstaat in het westelijke puntje van Oostenrijk leent zich perfect voor wandelingen in alle soorten en maten.

Architectuur en culinaire wandeltochten in het Bregenzerwald

In vakantieregio’s als het Bregenzerwald, bekend vanwege de bijzondere architectuur, verken je de bergen en bossen op eigen houtje of tijdens een georganiseerde tocht. Langeafstandswandelroutes lopen langs het water, naar architectonische meesterwerken of naar almen en kaasmakerijen, waar ze de beroemde kaas uit het Bregenzerwald maken. Tijdens de vijf culinaire wandeltochten in de regio wandel je van het ontbijt, via de lunch naar het nagerecht.

Het Bregenzerwald staat bekend om de bijzondere architectuur.
Foto door Bregenzerwald Tourismus – Adolf Bereuter

Kom tijdens je wandeltocht meer te weten over de exploitatie van de almen en de geologische bijzonderheden van het gebied. Of laat je tijdens een van de 12 rondwandelingen in de 23 mooie dorpjes verrassen door het samengaan van oude en nieuwe houtarchitectuur en ontdek waarom de inwoners van het Bregenzerwald zoveel bijzondere aandacht besteden aan hun leefgebied. En wat dacht je van wandeltochten met gids of een klim naar de hoogste toppen tijdens zonsop- of ondergang?

Familietochten en ontspanning in het Kleinwalsertal

Een andere bijzondere vakantieregio in Vorarlberg is het Kleinwalsertal, een dal omgeven door 36 bergtoppen dat enkel te bereiken is via één weg vanuit Duitsland. Vanuit je vakantie-accommodatie sta je direct in de natuur. Geniet op de ligweide of het zonneterras, maak gemoedelijke wandeltochten in het dal of trek de ruim 2.000 meter hoge bergen van Oostenrijk en Duitsland in.

Hou je er niet van om lang steil omhoog te wandelen en wil je wat hoogtemeters besparen? Pak dan eerst een van de kabelbanen, waarna je op grote hoogte een gemakkelijk alpine-wandeltocht maakt. Aanrader: vanaf het bergstation van de Ifenbahn loopt een prachtig pad naar het Gottesackerplateau, een doorkliefd karstlandschap.

Geniet van de natuur in Kleinwalsertal.
Foto door Kleinwalsertal Tourismus eGen

Het Kleinwalsertal staat ook bekend als de plek om lichaam en geest te laten ontspannen, er zijn zelfs specifieke routes voor gecreëerd: de ‘Walser Omgang’, wandelingen gericht op balans, regeneratie of activering. Tot slot, kent de regio ook veel gezinsvriendelijke wandelpaden, geschikt voor kinderwagens en met spelhaltes: plekken met klimuitrusting, grotten, barbecuegelegenheid en beken om in te spelen.

Wil je zelf wandelen in het Bregenzerwald? Lees dan hier verder > 

Meer informatie over wandelen in het Kleinwalsertal? Lees dan hier verder >

Ben je geïnspireerd geraakt? Ontdek de vele wandelmogelijkheden in Oostenrijk >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Oostenrijk
Zomer in Oostenrijk: tijd om er te voet op uit te trekken
Oostenrijk
Hoe bereid je je voor op een bergtocht in de Oostenrijkse Alpen?
Oostenrijk
6x Schitterende wandeltochten door Vorarlberg
Oostenrijk
Wandel van Oostenrijk naar Slovenië en Italië: de Alpe-Adria-trail
Oostenrijk
Naar de hoogste toppen van Tirol: Wandelen in het Oostenrijkse Ötztal

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.