Zomer in Oostenrijk: tijd om er te voet op uit te trekken

Van rangertochten met de kinderen tot een meerdaagse huttentrektocht: in de zomer veranderen de bergen van Oostenrijk in een waar wandelparadijs.

Gepubliceerd 27 mrt. 2019 11:24 CET
In de zomer veranderen de bergen van Oostenrijk in een waar wandelparadijs.
In de zomer veranderen de bergen van Oostenrijk in een waar wandelparadijs.
Foto van Peter Burgstaller

Uitgestrekte alpenweiden, indrukwekkende dalen en prachtige vergezichten. Oostenrijk is ’s zomers het beste te voet te ontdekken. Omringd door watervallen, heldere meren en bergen voel je de energie. Wij tippen vijf plekken om eropuit te trekken!

1. De Achensee

Midden tussen het Rofan- en het Karwendelgebergte, op 930 meter hoogte, ligt de turkooisblauwe Achensee. Aan de westkant van het meer ligt het beschermde natuurpark Karwendel, dat zich uitstrekt tot Beieren. Hier kan je urenlang wandelen, vergezeld door gemzen, steenbokken, herten, marmotten en roofvogels. Lees meer >

Het uitzicht op de Achensee.

2. De Alpe-Adria-trail

Één wandelavontuur, drie landen en drie culturen: dat is de Alpe-Adria-trail, een langeafstandsroute van Oostenrijk naar Slovenië en Italië die start in Karinthië. Van gletsjers tot prachtige meren en ruige bergtoppen: de tocht bestaat uit 43 etappes van ongeveer 20 kilometer, die elk afzonderlijk afgelegd kunnen worden. Lees meer >

3. Het Ötztal

Watervallen, meren en knusse bergdorpen omringd door 250 bergen hoger dan 3000 meter. Dat is het Ötztal, het wandelparadijs van Tirol. Ruim 1.600 kilometer aan bewegwijzerde paden leiden je door de bergen. Maak een huttentocht, klim langs een klettersteig of relax in de Piburger See.  Lees meer >

Neem de kabelbaan of maak een tocht op een mountainbike.
Foto van Christoph Bayer

4. Kleinwalsertal & Bregenzerwald

Bergmeren, bossen, alpenweiden, rivieren en ruige bergtoppen… in Vorarlberg, de meest westelijk gelegen deelstaat van Oostenrijk, kun je geweldig wandelen. In het zonnige Kleinwalsertal vind je veel wandeltochten, en kunnen architectuurliefhebbers waanzinnige tochten maken langs kleine dorpjes in het Bregenzerwald. Lees meer >

5. Montafon, Lech Zürs en Alpenregion Vorarlberg

Vorarlberg kent nog meer vakantieregio’s om waanzinnig te wandelen: van de indrukwekkende bergen en idyllische meren van Montafon en de hoge toppen rondom het schilderachtige bergdorp Lech Zürs am Arlberg tot aan de harmonieuze natuur in biosferenpark Großes Walsertal, Klostertal en Brandnertal. Wij tippen de zes wandeltochten door Vorarlberg. Lees meer >

 

Ben je geïnspireerd geraakt? Ontdek de vele wandelmogelijkheden in Oostenrijk >

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.