De 7 gayste bestemmingen in Amerika

Als je dan eindelijk overal legaal mag trouwen, waarom dan niet meteen het cliché voltooien in een kapelletje in Vegas? Het extravagante karakter van de stad doet geloven dat alles hier mogelijk is – en in veel gevallen is dat ook zo. Niemand zal je in dit circus raar aankijken als je als man op hakken loopt of als lesbisch koppel hand in hand over straat gaat, of als je simpelweg geen zin hebt om je genderidentiteit te specificeren. Faciliteiten zijn er in ieder geval genoeg: sommige hotels hebben een speciale 'Pride-conciërge' voor LGBT-gasten.
Homoseksualiteit en sport: ze leken tot nu toe moeilijk samen te gaan, maar steeds meer topsporters komen uit de kast om het tegendeel te bewijzen. In Columbus worden sinds 2010 de Gay Softball World Series gehouden, een evenement dat sindsdien alleen maar gegroeid is. Deze zomer nemen teams uit 37 steden deel in 9 dagen van toernooien en evenementen. Wie softbal zelf niet interessant vindt, zal zich ongetwijfeld vermaken bij de Night of 100 Drag Queens of het Cirque du So-Gay.
Niet iedereen houdt ervan om in een club te dansen op Like a Virgin, maar ook buiten de stad wordt tegenwoordig aan het wel en wee van homoseksuele toeristen gedacht. Wijnliefhebbers mogen deze bestemming hoe dan ook niet missen. Het initiatief Out In The Vineyard is opgericht om LGBT-reizigers de ultieme ervaring te geven in de wijngaarden in Sonoma Valley. Meerdaagse tours en evenementen worden gehouden in deze serene omgeving van heuvels vol groene druivenplanten.
Atlanta noemt zichzelf de ‘homohoofdstad van het Zuiden’, en geef de stad eens ongelijk. De zuidelijke staten van de VS worden vaak gezien als religieus en conservatief: niet exact de plek waar je een grote LGBT-gemeenschap verwacht. Toch doet Atlanta absoluut niet onder voot de andere steden uit dit lijstje. Voor elke seksuele geaardheid en voorkeur is een speciale bar ingericht, en grootschalige evenementen kleuren de straten van de stad geregeld roze: in september vindt het Black Pride Weekend plaats en in oktober de Atlanta Pride Parade (een van de grootste optochten van het land).
Als eerste grote stad die het homohuwelijk legaliseerde, zou je Boston misschien in dit lijstje verwachten, maar het kleine zusje Cambridge gaat er met de eer vandoor. Al in 1997 werden transgendermannen en -vrouwen hier wettelijk beschermd tegen discriminatie. Ook was dit de stad waar de eerste mannelijke openlijk homoseksuele zwarte burgemeester én de eerste vrouwelijke openlijk homoseksuele zwarte burgemeester van Amerika in dienst traden – kan het nog progressiever? In dansclub ZuZu wordt elke dinsdag een queer dansfeest gehouden en Paradise Bar staat zes dagen per week vol met mannelijke dansers. Met andere woorden: gay is hier helemaal oké.
Miami staat al lange tijd bekend als een van Amerika's meest open-minded steden op het gebied van homoseksualiteit, maar het vlakbij gelegen Fort Lauderdale is een stuk minder bekend. Zonde, want de stad is even zonnig – en minstens even gay. Mannen kunnen terecht in het Cheston House Gay Resort voor een ontspannende spavakantie, en de verschillende homostranden, -bars en -evenementen zorgen dat toeristen van elke mogelijke geaardheid zich welkom voelen op dit tropische paradijsje.
Als stad met letterlijk de meeste homoseksuele inwoners (meer dan 6 procent van de bevolking identificeert zich openlijk als lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender), mag San Francisco natuurlijk niet ontbreken. De regenboogcultuur is hier zonder twijfel verder ontwikkeld dan waar dan ook in de Verenigde Staten, met als epicentrum de wijk Castro – een soort roze sprookjesbos. Maar ook de rest van de stad biedt talloze mogelijkheden voor een culturele trip met theaters, galeries en dagelijkse gay-georiënteerde evenementen.