De comeback van New Orleans

Een boom die orkaan Katrina niet overleefde, leidt nu een tweede leven als kunstwerk in de Bayou St. John-wijk. Vlakbij de nieuwe Lafitte Greenway is een nieuw voetgangers- en fietspad aangelegd.
Oud-New-Yorker Kirill Kourtchikov en zijn Deense dog, Loki, wonen nu in de Marigny-wijk die een nieuwe boost heeft gekregen.
Zeventien dagen na Katrina hield president George W. Bush nog een toespraak op het treurige, verlaten Jackson Square. Tegenwoordig is het park voor de St. Louis kathedraal weer een plek waar kinderen spelen en stelletjes gearmd lopen.
De subtropische vibe die in de stad hangt, trekt fashionista’s aan zoals Elijah Bradshaw. In Goorin Bros. een hoedenwinkel die al sinds 1895 in de stad zit, showt hij een stapel hoeden.
Gezoet, geschaafd ijs blijft een populaire lokale lekkernij. Je kunt er onder andere voor terecht bij Sno-Balls in Piety Street, dat in 2010 opende.
Appartique, een antiekwinkel in Magazine street, verkoopt servies en bestek waarmee je de tafel origineel kunt dekken.
Een plaatselijke dansgroep oefent in het Marigny Opera House, een voormalige kerk.
Voor goede rumcocktails en streekgerechten moet je in Cane and Table in het French Quarter zijn.
In het centrum voor moderne kunst is onder andere dit werk van kunstenaar Radcliffe Bailey te zien. In de moerassen vlakbij New Orleans leven veel krokodillen.
Jazz-trompettist Kermit Ruffins speelt bij Sidney’s Saloon. Nergens vind je zoveel straatmuzikanten als in New Orleans. De jazzmuziek heeft dan ook zijn wortels in de stad.