Zo kleurrijk is Australië
Gepubliceerd 13 sep. 2017 09:44 CEST, Geüpdatet 14 sep. 2017 16:06 CEST

Crystal Shower Falls is slechts een van de natuurlijke attracties in Dorrigo National Park in New South Wales. Bezoekers kunnen het regenwoud van heel dichtbij meemaken dankzij houten wandelpaden die over de grond en langs de boomtoppen in het bos voeren.
Foto van Photograph from Radius Images/Corbis
Bliksem boven Ayers Rock, de bekende rots van rood zandsteen die toeristen naar het binnenland van Australië lokt. De monoliet, die door de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van het continent, Uluru wordt genoemd, ligt in het Uluru-Kata Tjuta National Park.
Foto van
Mark Laricchia/Corbis
In de afgelegen regio Kimberley in West-Australië zijn indrukwekkende landschappen te vinden met rivierkloven en rotsformaties van zandsteen die ook te zien waren in de film Australië uit 2008. In Kimberley staan ook de imposante Australische baobabs, die nauw verwant zijn aan de Afrikaanse baobab.
Foto van Theo Allofs/Corbis
Zand stuift op tijdens een dans van Aboriginals bij zonsondergang. Deze oorspronkelijke bewoners van Australië leefden daar al meer dan veertigduizend jaar voordat de blanken arriveerden. Europese kolonisten brachten ziekten en een politiek naar het continent die een grote bedreiging vormden voor de eigen cultuur, taal en levenswijze van de Aboriginals.
Foto van Penny Tweedie/Getty Images
Weidse luchten boven cowgirls, ook wel jillaroos genoemd, op een veebedrijf in Queensland. Veeteelt is een belangrijke bedrijfstak in Australië.
Foto van Joe Scherschel
Een slaperig kijkende koala doet het kalm aan. Deze bewoners van het oosten van Australië liggen het grootste deel van de tijd te dutten in eucalyptusbomen. Ze leven 's nachts en voeden zich dan met de harde bladeren van de boom.
Foto van Trevor Keyler, Your Shot
In Victoria lift een jonge kangoeroe mee met zijn moeder. De oostelijke grijze reuzenkangoeroe, een nationaal symbool van Australië, kan sprongen maken tot wel negen meter bij het rondtrekken door het binnenland van het oosten van Australië. Deze kangoeroe is een van de circa 63 soorten die van oorsprong voorkomen in Australië.
Foto van Thorsten Milse/Photolibrary.com
De Twaalf Apostelen bestaan uit acht hoge monolieten van kalksteen die langs de Great Ocean Road in het zuidoosten van Australië staan. De circa 24 meter hoge en 6 meter brede structuren, die ooit een onderdeel uitmaakten van de steile kliffen van het vasteland, staan nu midden in de woeste golven.
Foto van James Wang, Your Shot
De Australische longboarder Belinda Baggs duikt onder een golf door tijdens het surfen in Queensland. Gold Coast is een surfparadijs, waar grommets (Australische slang voor surfers) hun kunsten vertonen op de golven van beroemde surfstranden als de Spit, Surfers Paradise en Mermaid Beach.
Foto van Ben Moon/Aurora Photos
Het Sydney Opera House is een icoon van de grootste stad van Australië en beschikt over verschillende zalen voor diverse soorten amusement. Het kenmerkende dak van het operagebouw bestaat uit tegen elkaar geplaatste ‘schelpen’ die een getrapt platform vormen waar voetgangers kunnen genieten van de zon.
Foto van
Nigel Pavitt/Photolibrary.com
De wereldberoemde Melbourne Cricket Ground werd in 1853 gebouwd, nadat de Australische overheid de vijftien jaar oude Melbourne Cricket Club dwong om naar een andere locatie te verhuizen. Tegenwoordig is dit het grootste stadion in Australië, dat onder meer werd gebruikt voor de ontvangst van paus Johannes Paulus II, voor de Zomerspelen van 1965 en voor muziekoptredens zoals dat van The Police.
Foto van John Gollings/Arcaid/Corbis
Langs Brighton Beach staan felgekleurde badhuisjes. De huisjes stammen uit de Victoriaanse tijd, toen ze vlak langs de kustlijn werden gezet zodat vrouwen discreet hun badkleding aan konden trekken en snel het water in konden.
Foto van Lucky Nugraha, Your Shot
De Australische Surf Life Saving Clubs werden in het begin van de twintigste eeuw opgericht om zwemmers te redden uit de soms verraderlijke golven. Tegenwoordig zijn er meer dan driehonderd Surf Life Saving Clubs, die een oogje in het zeil houden op het strand en wedstrijden en festiviteiten organiseren.
Foto van Jonathon Wood/Getty Images
Koningspinguïns bevolken Macquarie-eiland, dat halverwege tussen Australië en Antarctica ligt. Het eiland in de oceaan wordt verder bewoond door zeeolifanten en duizenden trekvogels. Het is het zichtbare deel van de onderzeese Macquarie Ridge, die wordt gevormd door de botsing van twee tektonische platen.
Foto van Juls Mayoramsay, Your Shot
De Remarkable Rocks, een serie door weer en wind getekende stenen op een koepel van graniet die boven zee uitsteekt, trekt bezoekers naar Flinders Chase National Park op Kangaroo Island in Zuid-Australië.
Foto van Jason Edwards
De vlakke zandkust van Australië's Whitsundayeilanden en het natuurschoon van het omringende Groot Barrièrerif trekken toeristen aan van over de hele wereld. Veel van de 74 eilanden zijn aangewezen als nationaal park, andere bieden onderdak aan luxueuze resorts.
Foto van Paul Chesley/National Geographic Stock