Skip to Content

Duizenden mensen wonen in deze oeroude Spaanse grotten

De grotten van Sacromonte en Guadix in Granada worden al eeuwen bewoond. Bekijk in de fotoserie het dagelijks leven van de mensen in deze grotdorpen.
Piedad Mezco en Antonio Ortiz wonen al hun hele leven in de grotten van Guadix Ze zijn beiden in een grot geboren en groeiden op in deze heuvels In het verleden werkte Antonio op een boerderij terwijl Piedad houten stoelen maaktepinterest icon
Tamara Merino
1
Piedad Mezco en Antonio Ortiz wonen al hun hele leven in de grotten van Guadix Ze zijn beiden in een grot geboren en groeiden op in deze heuvels In het verleden werkte Antonio op een boerderij terwijl Piedad houten stoelen maakte
Tamara Merino
Piedad Mezco en Antonio Ortiz wonen al hun hele leven in de grotten van Guadix. Ze zijn beiden in een grot geboren en groeiden op in deze heuvels. In het verleden werkte Antonio op een boerderij, terwijl Piedad houten stoelen maakte.
2
Bijzondere woondecoraties zijn gebruikelijk in de grotwoningen in de buurt van Granada Hier heeft een bewoner vier pistolen rond een afbeelding van zijn nichtje tijdens haar eerste communie opgehangen
Tamara Merino
Bijzondere woondecoraties zijn gebruikelijk in de grotwoningen in de buurt van Granada. Hier heeft een bewoner vier pistolen rond een afbeelding van zijn nichtje tijdens haar eerste communie opgehangen.
3
Tocuato Lopez is in de grotten van Guadix geboren en woont hier al zijn hele leven Toen hij voor de tweede keer trouwde kocht hij voor zichzelf zijn vrouw en hun twee kinderen een nieuwe grotwoning Zijn kamer die diep in de rots verscholen ligt heeft geen vensters en ontvangt geen daglicht
Tamara Merino
Tocuato Lopez is in de grotten van Guadix geboren en woont hier al zijn hele leven. Toen hij voor de tweede keer trouwde, kocht hij voor zichzelf, zijn vrouw en hun twee kinderen een nieuwe grotwoning. Zijn kamer, die diep in de rots verscholen ligt, heeft geen vensters en ontvangt geen daglicht.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Kinderen spelen naast hun eigen grotwoning in enkele verlaten grotten In het verleden waren alle grotten bewoond maar nu staan veel van deze woningen in het dorp leeg
Tamara Merino
Kinderen spelen naast hun eigen grotwoning in enkele verlaten grotten. In het verleden waren alle grotten bewoond, maar nu staan veel van deze woningen in het dorp leeg.
5
In de Nuestra Seora de Gracia een ondergrondse katholieke kerk in Guadix gaat de priester voor in de mis In de kerk uit de zestiende eeuw staat een afbeelding van de Schutsvrouwe van de Grotten
Tamara Merino
In de Nuestra Señora de Gracia, een ondergrondse katholieke kerk in Guadix, gaat de priester voor in de mis. In de kerk uit de zestiende eeuw staat een afbeelding van de ‘Schutsvrouwe van de Grotten’.
6
In het verlichte interieur van deze grot worden elke avond flamencodansen opgevoerd Een vergelijkbare dans werd op zigeunerbruiloften gedanst maar in de zestiende eeuw verboden De dansen werden daarna in het geheim opgevoerd en door de inwoners van Sacromonte gemoderniseerd tot de flamenco die we vandaag de dag kennen
Tamara Merino
In het verlichte interieur van deze grot worden elke avond flamencodansen opgevoerd. Een vergelijkbare dans werd op zigeunerbruiloften gedanst, maar in de zestiende eeuw verboden. De dansen werden daarna in het geheim opgevoerd en door de inwoners van Sacromonte gemoderniseerd tot de flamenco die we vandaag de dag kennen.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Twee vrouwen dansen de flamenco in de grotten van Sacromonte De traditionele Spaanse dans ontstond ruim vijfhonderd jaar geleden in deze regio en wordt nog elke avond door de bewoners van deze grotten opgevoerd
Tamara Merino
Twee vrouwen dansen de flamenco in de grotten van Sacromonte. De traditionele Spaanse dans ontstond ruim vijfhonderd jaar geleden in deze regio en wordt nog elke avond door de bewoners van deze grotten opgevoerd.
8
Sergine Mourtalla Mbacke een Senegalese immigrant kijkt uit over de stad Granada en het Alhambrapaleis ooit het bezit van de katholieke koningen Ferdinand en Isabella
Tamara Merino
Sergine Mourtalla Mbacke, een Senegalese immigrant, kijkt uit over de stad Granada en het Alhambra-paleis, ooit het bezit van de katholieke koningen Ferdinand en Isabella.
9
In zijn grotwoning in de heuvels van Sacromonte bekijkt Malik een Senegalese immigrant een afbeelding die hij aan de wand heeft opgehangen
Tamara Merino
In zijn grotwoning in de heuvels van Sacromonte bekijkt Malik, een Senegalese immigrant, een afbeelding die hij aan de wand heeft opgehangen.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Mbacke die om economische redenen in een grot woont rookt in zijn woning
Tamara Merino
Mbacke, die om economische redenen in een grot woont, rookt in zijn woning.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Potgrond wordt gebruikt om zaadjes in te planten en de plantenbakken van mensen met stadstuinen mee te vullen maar draagt door zijn ingredinten enorm bij aan de CO2uitstoot

Van potgrond krijg je vuile handen – letterlijk en figuurlijk

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder