Deze reuzenvleermuizen overleven in de stad – met een beetje hulp
Gepubliceerd 20 nov. 2018 11:03 CET
Het geredde jong van een grijskopvleerhond wordt opgevangen door wildverzorger Bev Brown. De vleermuizen zijn volgens Brown uiterst intelligent en roepen naar hun verzorgers als ze hen zien aankomen.
Foto van Doug Gimesy, Nat Geo Image Collection
Wildverzorger in opleiding Linsell maakt een maaltijd voor drie jonge grijskopvleerhondjes klaar in de keuken van Julie; een van de jongen hangt vol verwachting aan haar haar.
Foto van Doug Gimesy
Wildopvangers Paul en Bev behandelen een grijskopvleerhond in hun keuken. De vleermuis was in een fruitnet met de verkeerde maaswijdte verstrikt geraakt en daarna door een hond aangevallen. Vanwege zijn grootte en kracht kreeg deze vleermuis de naam ‘Tank’. Hij werd later weer in het wild uitgezet.
Foto van Doug Gimesy
Sommige geredde vleermuizen kunnen niet meteen weer in het wild worden uitgezet. Eerst gaan ze naar een ‘halfweghuis’, waar ze kunnen wennen om weer in de vrije natuur te zijn en met andere vleermuizen rond te vliegen, maar waar ze nog wel worden beschermd en voedsel voor ze klaarligt.
Foto van Doug Gimesy
Na maanden verzorgd te zijn door Graeme, die als vrijwilliger vleermuizen redt en rehabiliteert, wordt een grijskopvleerhond uit het opvangcentrum in Melbourne weer in het wild uitgezet.
Foto van Doug Gimesy