Skip to Content

In Beeld: de Wadden

Het Waddengebied heeft een grote biodiversiteit en is constant aan verandering onderhevig. Vanuit de lucht zag fotograaf Cris Toala Olivares schilderijen ontstaan in het landschap.
Een platbodem is droog komen te liggen op Het Rif een zandbank tussen Ameland en Schiermonnikoog een populaire rustplaats voor zeehondenpinterest icon
Cris Toala Olivares
1
Een platbodem is droog komen te liggen op Het Rif een zandbank tussen Ameland en Schiermonnikoog een populaire rustplaats voor zeehonden
Cris Toala Olivares
Een platbodem is droog komen te liggen op Het Rif, een zandbank tussen Ameland en Schiermonnikoog, een populaire rustplaats voor zeehonden.
2
Versterking van de dijken van Borkum het grootste van de OostFriese Waddeneilanden
Cris Toala Olivares
Versterking van de dijken van Borkum, het grootste van de Oost-Friese Waddeneilanden.
3
Mijn inspiratie voor deze foto waren de zogenaamde gezouten lammetjes vertelt Toala Olivares Doordat het water in de Waddenzee stijgt in de winter grazen de lammetjes in maart op zoutekwelders en krijgt hun vlees een zilte smaak Precies toen ik de hogere waterstand wilde vastleggen bevroor alles en gingen mensen massaal het ijs op zoals hier in de duinvalleien op Schiermonnikoog
Cris Toala Olivares
‘Mijn inspiratie voor deze foto waren de zogenaamde ‘gezouten lammetjes’,’ vertelt Toala Olivares. Doordat het water in de Waddenzee stijgt in de winter, grazen de lammetjes in maart op zoute kwelders en krijgt hun vlees een zilte smaak. ‘Precies toen ik de hogere waterstand wilde vastleggen, bevroor alles en gingen mensen massaal het ijs op, zoals hier in de duinvalleien op Schiermonnikoog.'

Fotografie

bijenbal

De voortplanting van een honingloze bij

seizoenen op spitsbergen

Spitsbergen: de snelst opwarmende plek op aarde

2005 arbeiders met plastic overalls en ademhalingsmaskers ter bescherming houden kort pauze terwijl ze gaten boren voor steunstangen in de wankele betonnen sarcofaag een constructie die na de explosie in de haast werd gebouwd om het radioactieve afval van reactor 4 te isoleren hun werk is gevaarlijk de straling is binnen zo hoog dat ze continu hun geigertellers in de gaten moeten houden ze mogen slechts een dienst van 15 minuten per dag draaien

Binnen in de ontplofte reactor van Tsjernobyl

de wadden vanuit de lucht

Zo zag je de Wadden nog nooit

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder