De wereldwijde verspreiding van het coronavirus hindert reizigers. Blijf op de hoogte van de wetenschap achter de uitbraak>>

7x Handigste gratis apps voor op reis

Skype, Google Translate en Tripadvisor: waarschijnlijk heb je ze al op je telefoon geïnstalleerd. Maar kende je deze gratis apps ook al? Zo maak je je reis nog leuker en makkelijker!

Door Sietske Arnoldus
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:57 CET
Foto door

1. Duolingo

Nog een paar woordjes Spaans leren voor je op vakantie gaat? Duolingo helpt je spelenderwijs een nieuwe taal onder de knie te krijgen, onder andere met foto’s en spraakoefeningen. Voor goede antwoorden verdien je punten en kun je een nieuw level vrijspelen. Maar liefst 120 miljoen mensen gebruiken de app al.

Verkrijgbaar voor iPhone en Android.

2. Wifi-Finder

Even volledig offline zijn op reis is soms heerlijk. Maar voor wie een whatsappje naar het thuisfront wil sturen of het niet kan laten om Facebook-vrienden jaloers te maken is er Wifi-Finder. Deze gratis app geeft toegang tot duizenden wifi-hotspots over de wereld en werkt zelfs offline, als je de database van tevoren downloadt.

Verkrijgbaar voor iPhone en Android.

3. Douane reizen

Een krokodillenpoot of een doopvontschelp: mag je die eigenlijk wel meenemen naar Nederland? De Douane reizen-app vertelt het je. Zo ga je voortaan zonder knikkende knietjes door de controle op het vliegveld. Ook handig: je kunt er schoenmaten en valuta mee omrekenen en foto's van je aankoopbonnen in bewaren.

Verkrijgbaar voor iPhone en Android.

4. Flush – Toilet Finder

Soms is de nood nou eenmaal hoog. Zet je GPS aan en deze app vertelt je waar je een toilet kunt vinden. Ook kom je te weten of je voor de toilet moet betalen, of je er een sleutel voor nodig hebt en of er ruimte is voor invaliden. Meer dan 200.000 toilets wereldwijd staan op de kaart.

Verkrijgbaar voor iPhone en Android.

5. CityMaps2GO

Verdwalen in het buitenland en een torenhoge internetrekening als resultaat: met deze app is dat verleden tijd. Download de kaarten voor vertrek en gebruik ze vervolgens offline. Via GPS is je locatie te volgen. Wat maakt CityMaps2Go anders dan Google Maps? Elke kaart bevat points of interests: restaurants, metrostations, supermarkten, banken en tips van andere reizigers. Door je eigen locaties vast te pinnen, vind je ze later gemakkelijk terug. Een onmisbare app!

Let wel: bij de gratis variant kun je twee volledige stadskaarten downloaden, voor de onbeperkte versie betaal je 9 euro.

Verkrijgbaar voor iPhone en Android.

6. Unttapd

Een must voor bierliefhebbers. Met deze sociale app onthoud je precies welk biertje je gedronken hebt en hoe deze smaakte. Voeg een foto toe van het glas om het plaatje compleet te maken. Via Untappd kun je de favorietenlijstjes van je vrienden bekijken en kom je te weten welk (speciaal)bier populair is in de omgeving waar je bent. Cheers!

Verkrijgbaar voor iPhone en Android.

7. Moustag

Je bagage kwijtraken: een nachtmerrie voor elke reiziger. Dat vonden de makers van Moustag ook. Zij ontwierpen hippe bagagelabels, met een NFC-tag en QR-code. Via Moustag scan je je bagagelabel en geef je direct aan wanneer je je bagage verloren bent. Vinders komen via de tag aan je contactgegevens. Ook kun je via Moustag een interactieve reislog bijhouden.

Verkrijgbaar voor iPhone en Android.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Vijf corona-innovaties die het reizen voorgoed zullen veranderen
Reizen
Het nieuwe goud van Midden-Amerika
Reizen
De tien beste bestemmingen om bloemenpracht te zien
Reizen
Vliegen er binnenkort raketten boven deze historische plekken?
Reizen
Videogames zijn een venster op de wereld voor reizigers met beperkingen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.