8x Must-do’s in het bruisende Wellington

Met deze insider-tips ontdek je het hart van Nieuw-Zeelands levendige hoofdstad.

Door Anne De Vries
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:58 CET

1. Ervaar een aardbeving in Te Papa

Met een goede dosis Maori-geschiedenis, een 495 kilogram zware inktvis en wisselende exposities leer je in het nationaal museum Te Papa Tongarewa – dat ‘container met schatten’ betekent – over de historie, cultuur en natuur van het jonge land. In het kleurrijke pand kun je zelfs ervaren hoe het is om een aardbeving mee te maken: Nieuw-Zeeland wordt regelmatig getroffen door aardschokken. Veel gebouwen, inclusief Te Papa, beschikken over een unieke fundering die instortingen moet voorkomen. Hoewel de toegang gratis is, wordt er voor een aantal besloten tentoonstellingen wel entreekosten geheven.

2. Panorama-uitzicht Mount Vicotria

De 196 meter hoge Mount Victoria biedt een prachtig panorama over Wellington. Vul een grote picknickmand met snacks en een fles wijn en hike net voor zonsondergang via de bosrijke wijk Town Belt of de waterkant omhoog. Van Tinakori Hill tot de oostelijke havenbaai: je bewondert het grootste deel van de hoofdstad vanaf de top. Het is aan te raden Mount Victoria tijdens zonsondergang te bezoeken, voor de spectaculairste uitzichten. 

Foto: Christian Kober/Getty Images

3. Brunchen op Cuba Street

Hoewel Cuban Street werd vernoemd naar een kolonist in 1840 en niet naar het Caribische eiland, proef je de Cubaanse cultuur hier wel degelijk. Brunch als een echte local in Fidel’s Cafe, ‘waar de koffie Cubaans is en de gastvrijheid Nieuw-Zeelands’. Voor cocktails en tapas ga je naar Havana, waar je wordt begroet door livemuziek. Ook kun je hier goed shoppen in tweedehands boekenwinkels en vintagekledingboetiekjes en cultuur snuiven in kunstgalerijen. 

Foto: Fidel's

4. Paraderen langs de waterkant 

Paradeer, fiets, skate of rolschaats langs de waterkant, waar altijd een relaxte, levendige sfeer hangt. Je spot hier verschillende sculpturen en poëtische teksten op muren, die bekendstaan als Writers Walk. Er zijn talloze cafés, zoals St. Johns, waar je kunt neerstrijken voor een Lemon & Paeroa – afgekort L&P – of een frisse Sauvignon uit Marlborough. Op een hete zomerdag plons je van verschillende duikplatformen in het water om af te koelen. 

Foto: Wolfgang Kaehler/Contributo/Getty Images

5. Lord of the Rings-tour

Tijdens een reis naar Nieuw-Zeeland kan je er niet aan ontkomen: een bezoek aan de Weta Digital, het productiebedrijf dat verantwoordelijk is voor de visuele effecten van Lord of the Rings en King Kong. Tijdens een Weta Workshop Tour toont een gids je exclusieve kostuums en attributen uit de wereldberoemde films, en krijg je te zien hoe de effecten worden gecreëerd door de visuele teams. Het uitstapje duurt 45 minuten en de kosten bedragen zo'n 15 euro. 

6. Per kabelbaan naar de botanische tuinen

Tijdens een ritje in deze historische rode cable car ontdek je de verborgen charme van Wellington. Je kunt vanaf vier verschillende opstappunten vertrekken en wordt in enkele minuten langs de glooiende landschappen van de stad omhooggetakeld. Op de top van de heuvel, tussen Kelburn en Nieuw-Zeelands oudste wijk Thorndon, word je getrakteerd op mooie uitzichten. Je kunt hier goed wandelen en een bezoek brengen de botanische tuin, waar je op sommige nachten glimwormen kunt aanschouwen. Via het goed onderhouden Bolton Street Cemetary loop je weer naar beneden. 

Foto: Doug Pearson/Getty Images

7. High teas in het Museum Art Hotel

Op het eerste gezicht ziet dit hotel er vrij normaal uit, maar toch is het dat niet: het Museum Art Hotel is het grootste gebouw dat ooit in zijn geheel werd verplaatst. Tijdens deze immense verhuizing bleven zelfs de frisdrankflesjes in de la van de bar staan. In het bijbehorende restaurant Hippatomus kun je van woensdag tot zondag genieten van prijswinnende high teas, en na afloop de privékunstcollectie bewonderen in het hotel. 

Foto: Museum Art Hotel

8. Stappen op Courtenay Place

Voor een goede stapavond, entertainment of een laat diner moet je naar Courtenay Place. Begin je avond met tapbiertjes en het pellen van pinda’s – waarvan de schillen op de grond belanden – bij Bangalore Polo Club. Dansen op disco- en popmuziek doe je bij Boogie Wonderland: een jaren ’70 nachtclub waar flares en afro’s extra worden gewaardeerd. Je vindt op deze straat ook een aantal bioscopen, waaronder ’s werelds oudste Paramount-bioscoop: Paramount Theatre. 

 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
16x geheimen van Azië
Reizen
Op reis in 2020? Laat je inspireren door deze foto’s
Reizen
Deze man reed in een elektrische auto naar de andere kant van de wereld
Reizen
Take a hike! Vijf van de prachtigste wandelroutes door Europa
Reizen
Kirgizië: de stilte, de storm & het speelkwartier

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.