Een Afghaanse circusartiest rijdt op 9 augustus 2013 de tweede dag van het Suikerfeest op een kermis in Jalalabad met een motor tegen de Muur des doods op Moslims over de hele wereld vieren deze week het Suikerfeest waarmee het einde van de ramadan wordt gemarkeerd Tijdens deze heilige maand mogen gelovigen van zonsopgang tot zonsondergang niet eten of drinken en geen seks hebben

Als de zon op 24 juni ondergaat, kijken moslims over de hele wereld naar de hemel. Ze wachten tot er een vaalwit schijnsel te zien is; het einde van de islamitische heilige ramadanmaand wordt in de nachtelijke hemel aangekondigd.

Ramadan valt in de negende maand van de Arabische maankalender en begint en eindigt met de nieuwe maan. Moslims geloven dat dit meer dan duizend jaar geleden het moment was dat de eerste verzen van de Koran aan de profeet Mohammed werden geopenbaard. Ze onthouden zich van zonsopgang tot zonsondergang van eten, drinken en zonden als roddelen en liegen. De ramadan is niet alleen bedoeld als een periode voor zelfreflectie, maar ook als een aansporing om vrijgevig te zijn tegenover minderbedeelden.

Aan het eind van de ramadan wordt gedurende drie dagen het Suikerfeest gevierd, in het Arabisch `id-al-fitr, of ‘feestdag ter gelegenheid van het breken (van het vasten)’, met gebeden, feesten, parades, geschenken en liefdadigheid.