Riviercruise over de Donau vanuit je luie stoel

Altijd al een riviercruise over de Donau willen maken? Nu kan het. En zelfs vanuit de luie stoel in je woonkamer!

Door Emilie Terpstra
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:59 CET
Foto door Nicolas Vollmer, Flickr

Google Streetview breidt uit. Waar je eerst alleen over straten kon wandelen, is het nu mogelijk een virtuele riviercruise over de Donau te maken. In samenwerking met Tauck River Cruising maakte Google Streetview de Donau digitaal toegankelijk. De rivier wordt langs zes landen gevolgd, vanaf de delta bij Cernavodă in Roemenië tot Bratislava in Slowakije, door Hongarije, Bulgarije, Kroatië en Servië. Google Streetview heeft het gebied rond de waterweg met behulp van vijftien camera’s verwerkt tot een uitzicht van 360 graden.

Wie de route volgt, kan vanuit zijn woonkamer verschillende culturele hoogtepunten bewonderen, zoals het opvallende beeldhouwwerk van Decebalus: een veertig meter hoog, uit rotsen gehouwen beeld van het gezicht van deze laatste koning van Dacië.

Een vaartochtje door het oude centrum van Boedapest levert eveneens indrukwekkende uitzichten op. Ervaar bijvoorbeeld hoe het prachtige Parlementsgebouw er vanaf het water uitziet en bekijk de onderkant van de beroemde Kettingbrug.

Smaakt dit virtuele voorproefje naar meer? De cruise is ook in werkelijkheid te boeken, bijvoorbeeld bij Tauck. Vanaf 2016 organiseert dit bedrijf behalve de Donaucruise ook een tocht over de Rijn.

Overigens is de Donau niet de enige rivier die met Streetview te bewonderen is. Ook de Londense rivier de Theems is in beeld gebracht, en het is mogelijk om virtueel door Venetië te varen. Zelfs een stukje van de Amazone is tegenwoordig via een scherm te bewonderen. En Google houdt het niet bij rivieren: een aantal trouwkapellen van Las Vegas is van binnen te bekijken, evenals sommige tempels van het wereldberoemde complex Angkor in Cambodja. Wie weet hoeven we over een paar jaar voor geen enkele bestemming meer een vliegticket te kopen...

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
In het spoor van de pioniers: op expeditie langs de kust van Alaska
Reizen
Het nieuwe goud van Midden-Amerika
Reizen
De tien beste bestemmingen om bloemenpracht te zien
Reizen
Vliegen er binnenkort raketten boven deze historische plekken?
Reizen
Het rode goud

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.