Met dit iconenshirt overbrug je iedere taalbarrière

Dit T-shirt vol praktische reisiconen maakt communiceren op reis, in een land waar je de taal niet spreekt, een stuk gemakkelijker.

Door Veerle Witte
foto's van IconSpeak
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:57 CET

Soms kom je van die dingen tegen waarvan je bijna niet kan geloven dat iemand het nog niet eerder heeft bedacht: simpel, praktisch en briljant! IconSpeak is zo’n idee: een T-shirt bedrukt met 40 universele pictogrammen, die je helpen communiceren wanneer je rondreist in een land waarvan je de taal niet beheerst. Wijs naar een enkel pictogram of vorm een combinatie om jezelf duidelijk te maken. Zoek je bijvoorbeeld een taxi die je naar een hotel aan zee brengt? Dan wijs je het autootje, het hotelicoon en de golven aan. 

Wil je weten of een maaltijd pittig is? Dan wijs je deze iconen aan.

Het brein achter dit shirt? Drie Zwitserse vrienden: George, Steven en Florian. Toen de wereldreizigers motorpech kregen in een uithoek van Vietnam, moesten ze met de monteur communiceren door pictogrammen en symbolen te tekenen op een stukje papier en in het zand. ’s Avonds in de bar beginnen ze te brainstormen over manieren om makkelijker te communiceren op reis.

Ze vertellen: ‘We bedachten dat het geweldig zou zijn om altijd een ​​essentiële set van iconen bij je te hebben, zodat je er gewoon op kunt wijzen om uit te leggen wat je nodig hebt. We trokken ons notebook tevoorschijn en begonnen de – naar ons idee – ideale set pictogrammen samen te stellen, voor iedereen op reis.’ Noem het lui, noem het briljant: in veel situaties zal het shirt een absolute uitkomst zijn!

Het iconenshirt van IconSpeak is vanaf nu exclusief te verkrijgen in onze webshop. Bestel hem hier!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Zo overleef je een ijskoude bestemming
Reizen
Het nieuwe goud van Midden-Amerika
Reizen
De tien beste bestemmingen om bloemenpracht te zien
Reizen
Vliegen er binnenkort raketten boven deze historische plekken?
Reizen
Het rode goud

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.