De wereldwijde verspreiding van het coronavirus hindert reizigers. Blijf op de hoogte van de wetenschap achter de uitbraak>>

Met dit iconenshirt overbrug je iedere taalbarrière

Dit T-shirt vol praktische reisiconen maakt communiceren op reis, in een land waar je de taal niet spreekt, een stuk gemakkelijker.

Foto's Van IconSpeak
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:57 CET

Soms kom je van die dingen tegen waarvan je bijna niet kan geloven dat iemand het nog niet eerder heeft bedacht: simpel, praktisch en briljant! IconSpeak is zo’n idee: een T-shirt bedrukt met 40 universele pictogrammen, die je helpen communiceren wanneer je rondreist in een land waarvan je de taal niet beheerst. Wijs naar een enkel pictogram of vorm een combinatie om jezelf duidelijk te maken. Zoek je bijvoorbeeld een taxi die je naar een hotel aan zee brengt? Dan wijs je het autootje, het hotelicoon en de golven aan. 

Wil je weten of een maaltijd pittig is? Dan wijs je deze iconen aan.

Het brein achter dit shirt? Drie Zwitserse vrienden: George, Steven en Florian. Toen de wereldreizigers motorpech kregen in een uithoek van Vietnam, moesten ze met de monteur communiceren door pictogrammen en symbolen te tekenen op een stukje papier en in het zand. ’s Avonds in de bar beginnen ze te brainstormen over manieren om makkelijker te communiceren op reis.

Ze vertellen: ‘We bedachten dat het geweldig zou zijn om altijd een ​​essentiële set van iconen bij je te hebben, zodat je er gewoon op kunt wijzen om uit te leggen wat je nodig hebt. We trokken ons notebook tevoorschijn en begonnen de – naar ons idee – ideale set pictogrammen samen te stellen, voor iedereen op reis.’ Noem het lui, noem het briljant: in veel situaties zal het shirt een absolute uitkomst zijn!

Het iconenshirt van IconSpeak is vanaf nu exclusief te verkrijgen in onze webshop. Bestel hem hier!

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.