In November opent Eataly World in Bologna, een pretpark van 106 miljoen dollar waar gastronomieliefhebbers en wijnproevers hun hart kunnen ophalen. De naam Eataly kan je bekend in de oren klinken, het merk heeft overal ter wereld foodhallen gebouwd waar retail en horeca gecombineerd worden: Italiaanse gerechten worden er voor de ogen van de klant klaargemaakt en die kan mee naar huis nemen wat hij wil.

Weilanden vol koeien en zonnepanelen op het dak
Weilanden vol koeien en zonnepanelen op het dak.

Maar het nieuwe plan is van een heel ander kaliber. Eataly World wordt een enorm Italiaans eetpretpark vol boomgaarden, weilanden en tuinen waar groente verbouwd wordt. Tijdens workshops leer je hoe tarwe pasta wordt, hoe op de authentieke manier wijn gemaakt wordt en proef je allerlei lekkernijen op de Italiaanse markt. Tussen het eten door (in de 25 restaurants en eetkraampjes) neem je deel aan zes virtual reality rides, met namen als Man & Fire.

This is an image
Eataly

Met een volle maag de acht hectare die het pretpark groot is bestormen met de benenwagen is niet aantrekkelijk, daarom zijn er zowel voor kinderen als voor volwassenen driewielers voorzien waarop je gemakkelijk van de prosciutto-workshop naar de markt racet. Daarmee ben je niet klaar binnen een paar uur, daarom wordt er in 2018 ook een hotel met 200 kamers bij gebouwd. En het beste van alles: toegang tot het park is gratis – overnachten en eten natuurlijk niet.

De driewielers staan over het hele park verspreid
De driewielers staan over het hele park verspreid.
Eataly