19x iconische bomen over de hele wereld

Trek de natuur in met uitstapjes naar deze natuurwonderen.woensdag 26 juni 2019

Een bezoek aan een historisch of cultureel belangrijke boom roept een gevoel van verbondenheid met de schoonheid van de natuur op. Als fundamentele onderdelen van hun ecosystemen hebben bomen de mens ook geïnspireerd tot het schrijven van beroemde boeken, worden ze aanbeden en zijn ze getuige geweest van de geschiedenis. Door je een tijdje doelbewust rond bomen op te houden – iets wat de Japanners shinrin-yoku of ‘baden in het bos’ noemen – bevorder je je gezondheid en geluk.

In deze fotogalerij volgen enkele van onze favoriete bomen in de wereld, die allemaal de moeite van een reis waard zijn – van een oeroude boom die al bijna duizend jaar op gewijde grond in Frankrijk staat, tot de cashewboom in Brazilië met een kruin ter grootte van een voetbalveld.

Freelance-journalist Kevin Johnson woont in Portland, Oregon, en schrijft voor National Geographic Travel. Volg zijn avonturen op Twitter.

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com

 
Lees meer