20x de mooiste boeddhistische tempels ter wereld

Deze architectonische pareltjes zijn een bezoekje waard.

vrijdag, 14 juni 2019,
Door Caitlin Etherton

In de periode van midden zesde tot midden vierde eeuw v.Chr. werd in het noordoosten van India het boeddhisme gesticht. Al snel verspreidde dit zich over het Aziatische subcontinent, waarbij het van invloed was op culturele en spirituele praktijken, kunst en architectuur. Tegenwoordig beoefenen ongeveer een half miljoen mensen over de hele wereld het boeddhisme. Dit geloof is gestoeld op beginselen zoals de Vier edele waarheden en het nastreven van nirwana. Hoewel de traditionele boeddhistische tempels de architectonische stijl van de regio weerspiegelen, zijn ze allemaal ontworpen met het oog op rust, bezinning en meditatie. (Bekijk 22x Europa voor moderne pelgrims.)

De etiquette van boeddhistische tempels is vrij universeel. Bezoekers moeten hun schoenen uitdoen bij de ingang, kleding dragen die de knieën en schouders bedekken en zo stil mogelijk zijn. Het is ook belangrijk om op borden met instructies te letten en niet opvallend te fotograferen, zeker niet wanneer de monniken aan het bidden zijn. Van het uitgestrekte tempelcomplex van Angkor Wat tot de tegen de rotsen gebouwde tempels van Taktshang (Tijgersnest): dit zijn twintig boeddhistische tempels die een bezoekje waard zijn.

Schrijfster Cait Etherton woont in Virginia en levert geregeld bijdragen voor National Geographic Travel. Volg haar reis op Twitter @carryoncait.

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com

Kijk verder

22x Europa voor moderne pelgrims

Van neolithische steencirkels tot kloosters op steile klippen – deze ontzagwekkende spirituele toevluchtsoorden hebben de tand des tijds doorstaan.

Top 10 dingen om te doen in Japan

Ontdek Japan en bezoek de historische plaatsen in Kyoto, overnacht in een tempel of ga galeriehoppen op een kunsteiland.
Lees meer