7 favoriete skiparadijzen in Oostenrijk

Van gletsjerskiën tot gemoedelijke afdalingen voor het hele gezin, van lamawandelingen door de sneeuw tot ontspannen in de sauna met uitzicht op de besneeuwde bergen: in winters Oostenrijk vind je het allemaal.

Door Redactie
Gepubliceerd 16 okt. 2019 11:24 CEST
|
|
Foto door thecreatingclick.com

1. Het Montafon

Laat het leven van alledag los en onthaast in het winterlandschap van het Montafon, in het zuiden van Vorarlberg: voor natuurliefhebbers een eldorado van rust en ontspanning. Met sneeuwschoenen, toerski's, op de piste of tijdens het winterwandelen: alles gaat heerlijk in je eigen tempo, terwijl je uitkijkt op de bergtoppen van de Rätikon, Silvretta en Verwall. Ook bij gepassioneerde wintersporters valt het alpine dal in de smaak bij. Ver buiten de skigebieden leer je een volledig nieuwe kant van het Montafon kennen. Het winterse landschap, vol indrukwekkende bergtoppen, fonkelende sneeuwvlaktes en prachtige bossen, biedt een prachtige omgeving waarin je naar de stilte van de natuur kunt luisteren.

|
Foto door Montafon Tourismus GmbH, Schruns – Stefan Kothner

Highlights

2. Het Ötztal

De winter in het Ötztal, gelegen in Tirol, duurt van oktober tot mei. De top-skigebieden Sölden, Gurgl en Hochoetz worden omringd door ruim 250 drieduizenders, die met een hoogteligging tot zo'n 3.340 meter zorgen voor honderd procent sneeuwzekerheid. Sölden heeft als enige skigebied van Oostenrijk drie met kabelbanen bereikbare drieduizenders, ook wel de BIG3 genoemd, wat het een van de populairste wintersportplaatsen van de Alpen maakt. Ook buiten de pistes valt er in het Ötztal veel te beleven – tijdens het toerskiën, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of gewoon tijdens het relaxen.

Het Ötztal.
Foto door Rudi Wyhlidal

Highlights

3. Schladming-Dachstein

Gemoedelijke afdaling? Gletsjerskiën? Afdalingen voor gezinnen? Of liever een zwarte piste? Wat je voorkeur ook is, je vindt het in de skibergen van de regio Schladming-Dachstein met in totaal 230 pistekilometers van 780 pistekilometers in heel Ski amadé. Het hart van de skiregio verbindt de bekende skibergen Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm met elkaar. Moderne kabelbanen brengen je in no-time naar de toppen. Hier heb je trouwens geen papieren pistekaart meer nodig! Want de nieuwe mobiele app „Ski amadé Guide“ begeleidt je met slimme informatie, tips, is jouw gids, trackers voor vrienden en handige routes door het hele skigebied. Buiten de pistes kan je van het landschap genieten, in een van de 100 skihutten óf tijdens een sneeuwschoenwandeltocht, fatbike-avontuur of romantische fakkelwandeling.

De regio Schladming-Dachstein in Ski amadé
Foto door David McConaghhy

Highlights

4. Wagrain-Kleinarl

In Wagrain en Kleinarl staat Oostenrijkse gastvrijheid voorop. In 'Wagrainis Winterwelt' krijgen de kleine skikids het skiën spelenderwijs onder de knie, terwijl gevorderden hun kunsten vertonen en verbeteren in het Absolut Park, een van de grootste snowparks van Europa. De overige skiërs genieten van de gezinsvriendelijke pistes en uitstekende liftfaciliteiten in Wagrain-Kleinarl. Wagrain heeft twee fantastische skibergen, de Grießenkareck en de Grafenberg, die met elkaar zijn verbonden door de unieke G-LINK Wagrain-kabelbaan. Na een actieve dag is het heerlijk bijkomen in de sauna’s van avonturenbad Wasserwelt Wagrain.

|
Foto door Snow Space Salzburg – Christian Schartner

Highlights

5. Bregenzerwald

In het Bregenzerwald in de deelstaat Vorarlberg liggen 23 fraaie dorpjes, waarvan sommige midden in het skigebied. Ontdek een verrassende combinatie van traditionele en hedendaagse houtarchitectuur en smul van creatieve regionale gerechten in een van de vele uitstekende restaurants en herbergen. Handig: de 3-dalen skipas geldt voor alle skigebieden en kan ook voor de skibussen worden gebruikt. Dankzij de korte afstanden kan zo heel gemakkelijk een ander skigebied worden uitgeprobeerd, zoals Damüls-Mellau, Diedamskopf bij Au-Schoppernau en Warth-Schröcken, die met de kabelbaan zijn verbonden met het grote skigebied Ski Arlberg.

Bregenzerwald.
Foto door Josef Mallaun

Highlights

6. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Gezinnen die op zoek zijn naar een gemoedelijke winterbestemming met moderne pistes kunnen hun hart ophalen in het skigebied van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, midden in de Kitzbühler Alpen van Tirol. Het gebied, met goede (Nederlandstalige) kinderopvang en kindvriendelijke lessen, wordt gekenmerkt door vier skibergen, twee dalen, 109 pistekilometers en 45 liften. Kies uit spannende afdalingen, diepsneeuw of brede en gemakkelijke pistes voor beginners, en alles wat daar tussenin zit. Op zoek naar vermaak buiten de pistes? Ga rodelen, samen een iglo bouwen of een hapje eten in een rustieke Tiroolse berghut. Er is hier vanalles te beleven!

|
Foto door Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau – Shootandstyle.com

Highlights

7. Serfaus-Fiss-Ladis

Het zonnige 1.200 tot 1.400 meter boven het Tiroolse Oberinntal gelegen hoogplateau Serfaus-Fiss-Ladis met zijn drie gelijknamige historische dorpen is een idyllische wintersportbestemming. Vergaap je aan de omringde, indrukwekkende bergen van de Samnaungroep en de Ötztaler Alpen. Deze meerdere keren als gezinsvriendelijkste regio van de Alpen bekroonde vakantiebestemming kent in totaal 214 pistekilometers en 68 skiliften. In de berghutten geniet je van Tiroolse specialiteiten of vegetarische gerechten, terwijl je uitkijkt op een waanzinnig bergdecor.

|
Foto door Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH – Andreas Kirschner

Highlights

 • 100 kilometer aan speciale winterwandelpaden
 • De 'Skyswing Fiss', een spannende reuzenschommel
 • Romatisch zonsondergangdiner

Meer over wintersporten in Oostenrijk? Lees hier verder >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Haute Route: over het dak van Europa
Reizen
Kijk je ogen uit in Oostenrijk: 6 uitkijkpunten om niet te missen
Reizen
Ontspannen in winters Oostenrijk: 6 tips
Reizen
De 6 gezelligste accommodaties in Oostenrijk
Reizen
Klein maar fijn: de meest kindvriendelijke skigebieden van Oostenrijk

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.