De 6 gezelligste accommodaties in Oostenrijk

Grote zonneterrassen en luxe buitenzwembaden die uitkijken over besneeuwde bergtoppen. In Oostenrijk vind je enkele van de mooiste en gezelligste berghutten ter wereld, om te lunchen, dineren, overnachten of te relaxen in de wellness.

Door Redactie
Gepubliceerd 10 okt. 2019 13:50 CEST
|
|
Foto door thecreatingclick.com

Fürstenhaus Am Achensee

Precies 500 jaar geleden ontdekte keizer Maximiliaan I dat de Achensee een uitstekende plek was om te vissen en te jagen. Zijn achterkleinzoon Ferdinand II breidde het jachthuis op een prachtige locatie aan het meer in Pertisau uit met een verblijf voor zijn talrijke jachtgasten en liet er stallen voor de paarden bouwen. Dat is nu Fürstenhaus Am Achensee, waar je vorstelijk verblijft. Ontspan in een jacuzzi aan het azuurblauwe meer, waar de omringende majestueuze bergtoppen in weerspiegelen, na een actieve dag in de bergen.

Fürstenhaus Am Achensee
Foto door Vision Photos

Sonnhof Alpendorf

Een spa van 1200 vierkante meter met een buitenzwembad dat het hele jaar door verwarmd is en van waaruit je uitkijkt op indrukwekkende bergtoppen. Welkom bij Sonnhof Alpendorf, een luxe berghut en viersterrenhotel met de skipistes recht voor de deur, in St. Johann in Salzburg. Dit is de plek om lichaam en geest weer helemaal op te laden.

Restaurand Sonnhof.

Alpinehut Auenhütte

Een prachtige dag in de bergen moet worden afgesloten met een stop of overnachting bij een berghut. In het hart van het Kleinwalsertal ligt de Alpinelodge Auenhütte: een gezellige hut met overnachtingsmogelijkheid op 1306 meter hoogte in Hirschegg, gelegen direct naast de Ifen-gondel. Natuurliefhebbers, individualisten en sportfanaten kunnen hun hart ophalen bij deze berghut die ’s winters toegang biedt tot 25 kilometer aan gevarieerde pistes.

Alpinehut Auenhütte
Foto door Yorck Dertinger

Hotel Thierseerhof

Een hotel waar je je meteen op je gemak voelt is het 4-sterrenhotel Thierseerhof in Thiersee in het Kufsteinerland. In het hotel vind je een prachtig wellnesscentrum en idyllische plekken waar je fijn uit kunt rusten terwijl je geniet van het fantastische uitzicht op het Kufsteinerland. Op culinair gebied kom je in het restaurant of op het zonneterras niets tekort.

In dit familiegerunde hotel vind je een vakantieplek waar je je thuis voelt en waar jouw persoonlijke tijd even stil staat. Hier hoef je alleen maar te doen waar je zelf zin in hebt. Dat wordt een echte feel-good-ervaring! Met de Kufsteinerland Card wordt je verblijf nog aantrekkelijker. Je ontvangt deze gratis bij een verblijf vanaf 1 nacht.

Hotel Thierseerhof
Foto door Hotel Thierseerhof

Palüdhütte

Middenin het kind kindvriendelijke skigebied Brandnertal, omgeven door sparren, ligt de Palüdhütte, een klassieke en rustieke berghut. Deze hut is het perfecte startpunt om te skiën, een winterwandeling te maken door het sprookjesachtige landschap en te genieten van het prachtige uitzicht op de vallei. Vergeet hier niet om aan te schuiven want hier serveren ze de lekkerste dingen! De huttenwirt Christian Beck staat persoonlijk achter het formuis. Zijn zelfgemaakte kwarksoufflé met vanillesaus en pruimencompote smaakt hemels na een snelle afdaling.

Palüdhütte
Foto door Brandnertal Tourismus, Michael Marte

Vakantieverblijf met allure

Driehonderd jaar geleden bouwde Severin von Sterzinger het prachtige Ansitz Felsenheim in Lermoos voor zijn gasten die hij uitnodigde om op jacht te gaan. Het charmante herenhuis groeide uit tot een vakantieappartementencomplex met allure, beheerd door een Nederlandse eigenaresse. Het complex is perfect gelegen midden in de Tiroler Zugspitz Arena, aan de voet van de skiberg Grubigstein, op slechts enkele meters afstand van de zespersoonsstoeltjeslift Hochmoosexpress.

|
Foto door Felsenheim

Meer over wintersporten in Oostenrijk en gezellige berghutten? Lees hier verder >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Haute Route: over het dak van Europa
Reizen
7 favoriete skiparadijzen in Oostenrijk
Reizen
Kijk je ogen uit in Oostenrijk: 6 uitkijkpunten om niet te missen
Reizen
Ontspannen in winters Oostenrijk: 6 tips
Reizen
Klein maar fijn: de meest kindvriendelijke skigebieden van Oostenrijk

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.