Winter in Oostenrijk

De 5 gezelligste skihutten in Oostenrijk

Grote zonneterrassen en luxe buitenzwembaden die uitkijken over besneeuwde bergtoppen. In Oostenrijk vind je enkele van de mooiste en gezelligste berghutten ter wereld, om te lunchen, dineren, overnachten of te relaxen in de wellness.donderdag 10 oktober 2019

Door Redactie
|

Alpinehut Auenhütte

Een prachtige dag in de bergen moet worden afgesloten met een stop of overnachting bij een berghut. In het hart van het Kleinwalsertal ligt de Alpinelodge Auenhütte: een gezellige hut met overnachtingsmogelijkheid op 1306 meter hoogte in Hirschegg, gelegen direct naast de Ifen-gondel. Natuurliefhebbers, individualisten en sportfanaten kunnen hun hart ophalen bij deze berghut die ’s winters toegang biedt tot 25 kilometer aan gevarieerde pistes.

Alpinehut Auenhütte

Boutiquehotel Träumerei

Op een rustige locatie direct aan de oever van de Innrivier vind je Boutiquehotel Träumerei, midden in het oude stadscentrum van Kufstein. Achter het hotel ligt het beroemde stadskasteel, terwijl je vanuit je kamer uitkijkt op de majestueuze Pendling-berg. De kamers horen bij het beroemde restaurant de Auracher Löchl, dat al 588 jaar bekend staat om zijn smakelijke en gevarieerde Tiroolse keuken. Ook loop je vanuit het hotel zo de Stollen binnen: de grootste ginbar ter wereld.

Auracher Löchl

Alpenchalet Partnom

Middenin het kind kindvriendelijke skigebied Parnom in het Großes Walsertal, vlak bij de stoeltjeslift, ligt Alpenchalet Partnom: een chalet met adembenemend uitzicht over de vallei. Hier vandaan kun je skitours doen, rodelen of winterwandelingen maken. Exclusiviteit staat centraal in dit chalet dat in 2018 nog volledig gerenoveerd is. Ontspan in de sauna en kijk neer op de omringende bergen vanaf het zonneterras van dit luxe alpenchalet.

Alpenchalet Partnom.

Fürstenhaus Am Achensee

Precies 500 jaar geleden ontdekte keizer Maximiliaan I dat de Achensee een uitstekende plek was om te vissen en te jagen. Zijn achterkleinzoon Ferdinand II breidde het jachthuis op een prachtige locatie aan het meer in Pertisau uit met een verblijf voor zijn talrijke jachtgasten en liet er stallen voor de paarden bouwen. Dat is nu Fürstenhaus Am Achensee, waar je vorstelijk verblijft. Ontspan in een jacuzzi aan het azuurblauwe meer, waar de omringende majestueuze bergtoppen in weerspiegelen, na een actieve dag in de bergen.

Fürstenhaus Am Achensee

Sonnhof Alpendorf

Een spa van 1200 vierkante meter met een buitenzwembad dat het hele jaar door verwarmd is en van waaruit je uitkijkt op indrukwekkende bergtoppen. Welkom bij Sonnhof Alpendorf, een luxe berghut en viersterrenhotel met de skipistes recht voor de deur, in St. Johann in Salzburg. Dit is de plek om lichaam en geest weer helemaal op te laden.

Restaurand Sonnhof.

Vakantieverblijf met allure

Driehonderd jaar geleden bouwde Severin von Sterzinger het prachtige Ansitz Felsenheim in Lermoos voor zijn gasten die hij uitnodigde om op jacht te gaan. Het charmante herenhuis groeide uit tot een vakantieappartementencomplex met allure, beheerd door een Nederlandse eigenaresse. Het complex is perfect gelegen midden in de Tiroler Zugspitz Arena, aan de voet van de skiberg Grubigstein, op slechts enkele meters afstand van de zespersoonsstoeltjeslift Hochmoosexpress.

Meer over wintersporten in Oostenrijk en gezellige berghutten? Lees hier verder >