Kijk je ogen uit in Oostenrijk: 6 uitkijkpunten om niet te missen

’s Winters veranderen grote delen van Oostenrijk in een sprookjesachtig wit landschap. Bewonder het eens vanaf een ander perspectief en klim naar de toppen van deze zes uitkijkpunten!woensdag 16 oktober 2019

Panoramische uitkijktoren

Op de top van de GernkogeIn, in St. Johann in Salzburg, vind je een uitkijktoren met een uniek panoramisch uitzicht, recht naast het bergstation van de Buchau-kabelbaan. Neem even een pauze van het skiën, snowboarden, sleeën , wandelen of rodelen en kijk uit over de besneeuwde omringende bergen in het gebied.

 

 

Het Gottesacker-plateau

Ga op pad in de bergen van het Kleinwalsertal en stap uit de drukte van het dagelijkse leven. De natuur heeft hier heel wat verborgen schatten, waaronder het Gottesacker-plateau. Pak de Ifenbahn die je comfortabel naar een hoogte van 2.030 meter brengt. Vanaf daar wandel je via een brede rondwandelroute door een fascinerend landschap van sneeuwduinen. De indrukwekkende rotsformaties van de Ifen, de weidsheid van het Gottesacker-plateau en het adembenemende uitzicht: je moet het gezien hebben!

De Achensee van bovenaf

Wil je de schitterende Achensee in Tirol eens van bovenaf bekijken? Pak dan een van de gondelbanen, de Rofanseilbahn of Karwendel-Bergbahn, voor een eersteklasuitzicht. Het meer ligt op een hoogte van ongeveer 930 meter, is negen kilometer lang, tot 133 meter diep en het water in het meer is van drinkwaterkwaliteit.

Panoramarestaurant Muttjöchle

Zodra je in het Klostertal de Sonnenkopf en het terrein van de skiërs achter je hebt gelaten, wandel je door een heerlijk rustig winterlandschap richting het panoramarestaurant de Muttjöchle, waar je geniet van een wijntje op het zonneterras. Na de beklimming met de Sonnenkopfbahn begint de sneeuwschoentocht direct bij het bovenste station. Volg het gemarkeerde winterwandelpad langs het bergrestaurant Muttjöchle naar de kruising van de Muttjöchle op 2074 meter boven de zeespiegel. Onderweg vind je gezellige winterbanken die uitnodigen om te stoppen en te genieten van het landschap. Aangekomen in Muttjöchle heb je een indrukwekkend panoramisch uitzicht op de omliggende bergen. De terugweg voert over dezelfde weg.

Vier landen aan je voeten

De Zugspitze, een berg in de Tiroler Zugspitz Arena met een hoogte van bijna 3.000 meter, biedt een fantastisch uitzicht op vier landen. Duitsland, Zwitserland, Italië en Oostenrijk liggen letterlijk aan je voeten. Alleen al de rit met de Tiroler Zugspitzbahn is een avontuur. In slechts 10 minuten 'vlieg' je naar de top. Met de 'Top Snow Card' is de tocht naar de top, heen en terug, inbegrepen. En dat geldt ook voor toegang tot skigebied Zugspitzplatt.

Uitzicht op het Kaisergebergte

Zoek je een middelzware tocht met waanzinnig uitzicht? Dan is de route via de Erlerberg naar de Spitzstein, in het Kufsteinerland, een aanrader. Een klim van 2,5 uur, de Erlerberg op, voert je door rustgevende bossen en langs witte almen. Na een gematigde tocht bergopwaarts van zes kilometer geniet je van een fantastisch uitzicht op het Kaisergebergte, waarna je smult van Tiroolse lekkernijen in de Altkaser Alm of het Spitzsteinhaus.

Meer over wintersporten in Oostenrijk? Lees hier verder >