Klein maar fijn: de meest kindvriendelijke skigebieden van Oostenrijk

Rodelsleeën, brede afdalingen, speciale lessen voor kinderen en sleepliften. Deze zes skigebieden in Oostenrijk staan garant voor stressvrije wintersportvakanties met het hele gezin!

Door Redactie
Gepubliceerd 10 okt. 2019 13:30 CEST

Skiën in het Klostertal

Heerlijk samen skiën, met sneeuwschoenen door de sneeuw stappen of met een rodelslee richting het dal suizen. Het skigebied Sonnenkopf in het Klostertal biedt gezinnen en actieve genieters veel afwisseling. Ervaren skileraren staan klaar voor de eerste pogingen op de lange latten. Kinderen kunnen hier al vanaf vijf jaar het skiën onder de knie krijgen, terwijl sneeuwpret voor de allerkleinsten vanaf twee of drie jaar begint in het 'Kinderland'.

|
Foto door Alpenregion Bludenz Tourismus, Alexander Kaiser

Tiroler Zugspitz Arena

De Ehrwalder Alm is hét gebied voor gezinnen met jongere kinderen in de Tiroler Zugspitz Arena. Het gebied van in totaal 26,5 km piste is kindvriendelijk en gevarieerd. Je vindt hier een Kinderland, een speciaal kinderrestaurant in het Tirolerhaus en een funslope voor jongeren.

|
Foto door Tiroler Zugspitz Arena, Christoph Jorda

Achensee

Overzichtelijk, gezellig en ongedwongen: dat zijn de 4 skigebieden en 2 oefenterreinen in de regio Achensee, met in totaal 53 kilometer pistes, dat ideaal is voor een wintervakantie met kinderen. Kleine skiërs hoeven niet met de lift naar boven, ze maken hun eerste bochten op de oefenhellingen midden in het dorp. Daarna gaan ze naar de brede pistes in de skigebieden in de bergen, die speciaal op kinderen gericht zijn. Zes skischolen zorgen voor leerzame en gezellige skidagen en leren de kinderen perfecte bochten te maken. 

Achensee
Foto door Achensee Tourismus

St. Johann in Salzburg

Het skigebied Hahnbaum, een familieresort midden in het centrum van St. Johann biedt ideale omstandigheden voor gezinnen met kinderen en beginnende skiërs. Omdat het hier minder druk is dan in veel andere skigebieden, is Hahnbaum de perfecte plek om je techniek te verbeteren. Met zeven kilometer aan piste, een dubbele stoellift, een supersnelle t-bar en gratis pommellift staat Hahnbaum garant voor stressvrij skiën met het hele gezin.

|

Het Kleinwalsertal

Bij de 11 liften voor beginners in het Kleinwalsertal, gelegen in het meest westelijke puntje van Oostenrijk, leer je niet alleen skiën, je gaat er ook van houden. Heb je de blauwe en rode pistes al aardig onder de knie? Dan ben je in de gezinsvriendelijke skigebieden Kanzelwand, Ifen of Heuberg/Parsenn aan het juiste adres.

Kleinwalsertal
Foto door Kleinwalsertal Tourismus, Dominik Berchtold

Kufsteinerland

Een wintervakantie in Kufsteinerland, idyllisch gelegen in het berglandschap van Tirol, is leuk voor het hele gezin. In het Thierseetal vind je 2 kleine gemoedelijke skigebiedjes, de Schneebergliften in Vorderthiersee en skigebied Tirolina in Hinterthiersee,  met licht dalende hellingen, brede overzichtelijke afdalingen en familievriendelijke liften. Voor wie meer uitdaging zoekt ligt het veel grotere skigebied SkiWelt met de gratis Shuttle binnen handbereik. Een dagje niet skiën? Breng een bezoek aan de historische stad Kufstein of maak een mooie winterwandeling in de omgeving.

|
Foto door Sternmanufraktur, Christina Ehammer

Meer over wintersporten in Oostenrijk en wintersport met kinderen? Lees hier verder > 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Haute Route: over het dak van Europa
Reizen
7 favoriete skiparadijzen in Oostenrijk
Reizen
Kijk je ogen uit in Oostenrijk: 6 uitkijkpunten om niet te missen
Reizen
Ontspannen in winters Oostenrijk: 6 tips
Reizen
De 6 gezelligste accommodaties in Oostenrijk

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.