Ontspannen in winters Oostenrijk: 6 tips

Van zweten in de sauna met een panoramisch uitzicht over de bergen tot aan Tai Chi aan een helderblauw meer en een massage met het zogenaamde zwarte goud van de Alpen. Met deze zes tips kom je ontspannen terug van je wintersportvakantie in Oostenrijk.

Door Redactie
Gepubliceerd 16 okt. 2019 09:40 CEST
Ga snowboarden in het skigebied Lech am Alberg.
Ga snowboarden in het skigebied Lech am Alberg.
Foto door thecreatingclick.com

Romantische arrensleetocht

Maak kennis met de mooiste kanten van het witte winterlandschap tijdens een romantische en ontspannende arrensleetocht in St. Johann in Salzburg. Ga zitten in de door paarden getrokken slee, wikkel een deken om je heen en geniet van het wonderlijke landschap van besneeuwde valleien. Het is net een wintersprookje dat uitkomt.

|
Foto door Atelier Oczion

Ontspannen in de dagspa

In de regio Kleinwalsertal vinden ze altijd een reden om te ontspannen in de wellness. En voor zo’n weldadige break hoef je niet per se in een wellness-hotel te verblijven: dat kan namelijk ook in de 'Day Spa'. Geniet van zwembaden, whirpools, sauna’s, relaxbanken en massages, met uitzicht over de prachtige bergen van het dal.

De regio Kleinwalsertal.
Foto door Kleinwalsertal Tourismus, Dominik Berchtold

Tai Chi aan een blauw meer

Maak een wandeling rond de Thiersee in Kufsteinerland met trainer Harald, opgeleid in China, die je kennis laat maken met de verschillende Tai Chi-oefeningen. Tai Chi is een oude Chinese vecht- en bewegingskunst, met bewegingen die gedurende honderden jaren zijn ontwikkeld voor zelfverdediging, een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid en een lang leven. De oefeningen worden gekenmerkt door een serie harmonieuze bewegingen, die op een langzame en vloeiende manier worden uitgevoerd. Na een sessie met Harald, waarvoor je geen ervaring nodig hebt, voel je je weer helemaal zen. Ook leuk om te doen in Kufsteinerland: een sneeuwschoenwandeling tijdens zonsopkomst, met uitzicht over de vallei.

Trek eropuit in het Kaisertal.
Foto door Oliver Soulas

Grootste zoutgrot van Europa

Achter de deuren van Hotel Post in Dalaas in het Klostertal huist de grootste kunstmatig aangelegde zoutgrot van Europa: zoutgrot Dalaas. Door de beschutte ligging in een massieve rots geniet deze indrukwekkende grot van 44 ton Himalayazout altijd van constante temperaturen en een aangenaam klimaat met een hoge zoutconcentratie, zoals aan zee, dat een weldaad voor de luchtwegen is en helpt bij verschillende gezondheidsproblemen.

|
Foto door Hotel Post

Natuurlijke zalf van een bioboerderij

Op de bioboerderij ‘Biezu’ in Ehrwald vind je zogenaamde ‘Lärchenpechsalbe’, oftewel zalf gemaakt van het hars van de lariks. Deze zalf wordt op de boerderij gemaakt naar oud Oostenrijks recept. Als je de hem goed inmasseert, bevordert het de doorbloeding en heeft het een ontspannende werking. Het is een echt natuurproduct zonder toevoegingen.

De Zugspitze.
Foto door C. Jorda

Het zwarte goud van de Alpen

Tiroolse steenolie, met werkzame stoffen van prehistorische zeedieren en planten, wordt vanwege het hoge gehalte aan gebonden zwavel ook wel het ‘zwarte goud’ van de Alpen genoemd. De weldadige olie, die in de bergen hoog boven de Achensee wordt gewonnen, doet wonderen bij spierpijn en krampen na een dag vol actie in de sneeuw. In het bezoekerscentrum 'Tiroler Steinöl Vitalberg' in Pertisau leer je alles over de ruim 115-jarige geschiedenis van de Tiroolse steenoliebranders.

|
Foto door Fabio Keck

Meer over wintersporten en ontspannende activiteiten in Oostenrijk? Lees hier verder >

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Haute Route: over het dak van Europa
Reizen
7 favoriete skiparadijzen in Oostenrijk
Reizen
Kijk je ogen uit in Oostenrijk: 6 uitkijkpunten om niet te missen
Reizen
De 6 gezelligste accommodaties in Oostenrijk
Reizen
Klein maar fijn: de meest kindvriendelijke skigebieden van Oostenrijk

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.