Op reis in 2020? Laat je inspireren door deze foto’s

Nat Geo Your Shot-fotografen legden 50 bestemmingen vast die perfect zijn voor jouw volgende avontuur.

Tuesday, January 7, 2020,
Door Caitlin Etherton

Een vulkaanmeer in Indonesië. Zwemmen met dolfijnen voor de kust van Mauritius. Een ramen-tentje in nachtelijk Tokio. Hooibalen in Italië. De vijftig foto’s in deze serie zijn allesbehalve gewoontjes, ook al beelden ze vaak alledaagse plekken uit. Met hun beelden laten de fotografen van NatGeo’s Your Shot-gemeenschap zien dat momenten van uitzonderlijke schoonheid en betekenis altijd en overal te ontdekken zijn.

“Deze beeldden getuigen van ontzag voor en verwondering over onze wereld, van India tot IJsland,” zegt National Geographic-redacteur reisfotografie Brendan McCabe. “De foto’s die we hebben uitgekozen, roepen een emotie bij een bijzondere en specifieke plek op, door een combinatie van kleur, compositie en een verrassende locatie.”

McCabe koos de serie uit foto’s die zijn ingezonden op Your Shot, de fotografiegroep van National Geographic op Instagram, waar elke dag 2,8 miljoen volgers hun werk delen met onze redacteuren. Op Your Shot wordt elke dag een nieuwe foto van een van de inzenders uitgelicht. De missie van Your Shot is om samen met onze fotografen verhalen te vertellen en een welkome en leerzame plek te delen met eenieder die zijn fotografische vaardigheden wil verbeteren. De meeste van de geselecteerde foto’s werden gekozen uit een totaal van zo’n 800.000 inzendingen die in 2019 door fotografen uit de hele wereld werden geüpload. Hun beelden tonen onveranderlijk een indrukwekkende variatie in fotografische stijlen en perspectieven.

Maar bovenal getuigen deze foto’s van de passie voor het reizen. Gebruik deze beelden om je te laten inspireren tot een nieuw jaar vol avontuurlijke reizen. Volg Your Shot op Instagram, waar je de nieuwste inzendingen en nieuws over onze gemeenschap kunt vinden. En begin dan je koffers te pakken.

Cait Etherton woont in Virginia en schrijft geregeld voor National Geographic Travel. Volg haar reis op Twitter.

Volgs ons op Instagram @natgeonl.

kijk verder

Bekijk de beste reisfoto’s van 2019

Verken de wereld in deze 35 adembenemende foto’s van onze contributors.

39 epische landschappen ter inspiratie voor je volgende reis

Deze foto’s nemen je mee van hoge toppen naar zonnige stranden – met alles ertussenin.
Traveler

Travel Month

In januari staat National Geographic in het teken van reizen.
Lees meer