SAN FRANCISCO BAY CALIFORNI  Deze onbewerkte fotos die Kost maakte vanuit haar vliegtuigstoel aan het raam bieden reizigers nieuwe perspectieven en dagen ze uit om het luikje omhoog te laten Op deze foto zorgen microorganismen dat de zoutpannen in de San Francisco bijzondere kleuren krijgen

Fonkelende skylines, eindeloze woestijnen, uitgestrekte oceanen: op de felbegeerde stoel aan het raam ben je soms getuige van betoverende shows.

Fotograaf Julieanne Kost ontdekte dat toen ze besloot haar vliegangst te overwinnen door foto's te maken vanuit haar vliegtuigstoel aan het raam. Ze keek niet naar de tien kilometer lege hemel onder zich, maar focuste zich op het landschap dat zich onder haar ontvouwde.

“Zolang ik de wereld kon zien als een plaatje door een zoeker, in plaats van als de harde werkelijkheid, was het gevaar minder reëel,” vertelt Kost. “Ik werd een toeschouwer - ik bekeek het tafereel, en maakte er eigenlijk geen onderdeel van uit.”

Kost reist meer dan tweehonderd dagen per jaar voor haar werk als digital imaging evangelist voor Adobe Systems. In die hoedanigheid geeft ze trainingen op het gebied van best practices voor Adobe-producten. Met haar foto's neemt ze haar publiek mee over de hele wereld, van de rode rotsformaties in de Valley of Fire in de Amerikaanse staat Nevada tot aan de veelkleurige bergen van IJsland.

“Die opdrachten die ik mezelf geef prikkelen mijn creativiteit,” vertelt Kost. “Daardoor ontdek ik steeds nieuwe dingen, doe ik nieuwe kennis op en raak ik nooit uitgekeken op de fotografie.”

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com