De wereldwijde verspreiding van het coronavirus hindert reizigers. Blijf op de hoogte van de wetenschap achter de uitbraak>>

Hoe is het nu echt om in een camper te leven?

In de film Nomadland is te zien hoe de 60-jarige Fern alles is kwijtgeraakt door de kredietcrisis. Ze neemt de levensstijl van een moderne nomade aan en reist per camperbusje door het Amerikaanse westen.

Door GoBoony
Gepubliceerd 30 apr. 2021 09:57 CEST, Geüpdatet 29 dec. 2021 23:39 CET
Nomadland is binnenkort te zien in de bioscoop.

Nomadland is binnenkort te zien in de bioscoop.

Foto van Nomadland

In de jaren 60 deden deden de hippies het al, vooral omdat het leven in een camper zo heerlijk vrij is. Onder gepensioneerden is het al jaren populair om tijdens de wintermaanden richting het zuiden te trekken, maar ook onder jongeren is in een camper leven steeds meer geliefd. Niet zo gek ook, want het leven in een camper is fantastisch! Je hele leven past letterlijk in een huisje op wielen. Het is inderdaad vaak een rommeltje in de camper, maar het is wel lekker overzichtelijk en natuurlijk heel relaxed.

Gaan en staan waar je wilt

Toch is het grootste voordeel van het leven in een camper dat je kunt gaan en staan waar je wilt, vooral in de landen waar je mag wildkamperen (laten we dan wel afspreken dat je geen plastic en andere rommel achterlaat!). Het gebeurt ook vaak dat je lekker aan het rijden bent en opeens langs een prachtig uitzicht komt. Met een camper heb je alle tijd om er gewoon even van te genieten. Niks mis mee om wakker te worden aan het strand! Heb je trek? Maak er gerust een spontane picknick van. Koken kun je toch altijd en overal! Het leven in een camper brengt je terug naar de basis. Je moet per dag zorgen voor een slaapplaats, genoeg te eten, een plek om je behoefte te doen en genoeg water en stroom.

Leef je maar een deel van het jaar in een camper? Wanneer je camper ongebruikt stilstaat kun er geld mee verdienen! Hoe? Door je camper te verhuren via Goboony.

Foto van GoBoony

In Nederland in een camper wonen

In Nederland is het toegestaan om in een camper te wonen, maar zorg er dan wel even voor dat je ergens staat ingeschreven en dat iemand jouw post kan ontvangen. Bijvoorbeeld op het adres van je ouders, je eigen koophuis of een huurhuis. Het leven in een camper kost namelijk een stuk minder dan wanneer je in een huis in Nederland woont. Vooral wanneer je niet overnacht op campings, maar alleen op gratis plekken gaat staan en niet teveel rijdt. In de winter scheelt het ook enorm in stookkosten!

Tip: leef je maar een deel van het jaar in een camper? Wanneer je camper ongebruikt stilstaat kun er geld mee verdienen! Hoe? Door je camper te verhuren via Goboony.

Win een rondreis in een camper!
Zou jij net als Fern van het leven in een camper willen proeven? Het kan! Goboony geeft 2x giftcards t.w.v 400 euro weg! Dat is goed voor een lang weekend of midweek weg met een camper naar keuze. 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Deze familie woont in een zelfgemaakte dome binnen de noordpoolcirkel
Reizen
Kustwacht Caribisch Nederland: over het programma
Reizen
Dit is de beste plek (en tijd) om het noorderlicht te zien.
Reizen
Op bezoek bij 6 ambachtslieden in de regio Bern
Reizen
8x Herfstactiviteiten in het Zwitserse Bern Regio

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.