3x Onvergetelijke wandelroutes in het Oostenrijkse St. Anton

In de Tiroolse vakantieregio St. Anton am Arlberg geniet je ’s zomers van de natuur en het buitenleven. Ervaar de kracht van de bergen, en neem die vervolgens mee terug naar huis.

Door Tourismusverband St. Anton am Arlberg
Gepubliceerd 19 mei 2021 10:47 CEST
Een wandelaar in St. Anton am Arlberg.

Een wandelaar in St. Anton am Arlberg.

Foto door Tourismusverband St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

In St. Anton am Arlberg, een authentiek bergdorp en beroemd skiresort gelegen in de Tiroolse Alpen, geniet je ook in de zomer van ‘echte’ bergsporten in een schitterende natuur. Het gebied is een walhalla voor outdoorliefhebbers: doe yoga in de buitenlucht, ga klimmen en boulderen of zweef aan een zipline boven de Rosannakloof.

Fietsers en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen met een wandelpadennetwerk van 300 kilometer en 350 kilometer aan fietspaden – met steeds meer oplaadpunten voor e-bikes. Ontdek het Verwalltal met z’n smaragdgroene Verwallsee of maak een dagtocht door het idyllische Moostal naar de roodgekleurde Alpenrosenweg. Wij tippen drie waanzinnige wandelroutes in St. Anton am Arlberg.

E-biken in St. Anton am Arlberg.

Foto door Tourismusverband St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

1. Door het Moostal naar de ‘Alpenrosenweg’

Deze dagtocht doet zijn naam eer aan. De route loopt eerst door het idyllische Moostal, een vallei op ruim tweeduizend meter hoogte, langs fantastische uitkijkplekken op de Stanzer Tal-vallei en de Lechtaler Alpen. Vervolgens wandel je verder via de Alpenrosenweg, waar tussen mei en juli wandelaars een zee van alpenrozen wacht. De Rendl Alm-hut op 1850 meter hoogte is het eindpunt van de tocht. Hier worden je inspanningen beloond met zelfgemaakte Tiroolse specialiteiten en een verpletterend uitzicht.

Tip: Als je de tocht wilt inkorten, kun je de Rendlbahn nemen naar het bergstation om van daaruit aan de wandeltocht te starten. Dit verkort de benodigde wandeltijd met ongeveer twee uur. Let op: de kabelbaan gaat ’s zomers enkel op woensdag en donderdag.

2. Via de Berggeistweg naar de Kaltenberghütte

Deze wandelroute loopt op de grens tussen Tirol en Vorarlberg en beslaat ongeveer zestien kilometer en achthonderd hoogtemeters. De tocht naar de Kaltenberghütte begint in St. Christoph, net ter hoogte van de Arlbergpas. Na de eerste langere klim richting het schilderachtige Maroital kom je aan bij een idyllisch bergmeertje. Vanaf daar is het iets meer dan zes kilometer naar de Kaltenberghütte, waar je niet alleen heerlijk kunt smullen van lokale lekkernijen, maar ook van een prachtig uitzicht geniet. Je kijkt vanaf hier uit op het Klostertal en de Flexenpass (1.773 m) en op de tegenoverliggende toppen van de Lechquell en de Verwall-gebergtes. Wil je even afkoelen na het wandelen? Neem een duik in het bergmeer naar de hut. Na een welverdiende tussenstop ga je terug via de Maroiköpfe en uiteindelijk via de Paul-Bantlin-Weg weer richting het dal.

De Kaltenberghütte.

Foto door Tourismusverband St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

3. Door het Verwalltal naar de Konstanzer Hütte 

Wandel door het Verwalltal langs klaterende beken, een moderne schuilhut, een schitterend meer en de 3.065 meter hoge top van de Patteriol, naar de Konstanzer Hütte. De wandeltocht begint in het centrum van St. Anton en loopt eerst door de ongerepte Rosannakloof. Daarna wandel je door het Verwalltal, langs de idyllische Verwallsee en verder naar de Konstanzer Hütte, een idyllisch gelegen berghut op 1.688 meter hoogte. Vanuit de zonnige tuin kijk je uit op de alles overheersende top van de Patteriol. Wanneer je weer bent opgeladen, keer je terug via dezelfde route.

Meer zomerse outdooravonturen in St. Anton am Arlberg? Lees hier verder.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Op bezoek bij 6 ambachtslieden in de regio Bern
Reizen
8x Herfstactiviteiten in het Zwitserse Bern Regio
Reizen
Verborgen parels in het Berner Oberland: 5 tips
Reizen
Beleef de Indian summer in het Zwitserse Wallis
Reizen
Laat je inspireren door 4 Zwitserse avonturiers uit de Wallis

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.